Izvor: Blic, 10.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bjela menja Đuzu u ulozi Rođe

Bjela menja Đuzu u ulozi Rođe

Ovih dana je produkcijska kuća 'Intermedia Network', poznata po filmu 'Potera za Srećkom', otkupila autorska prava na kultnu seriju iz sedamdesetih godina 'Pozorište u kući' Novaka Novaka.

Nosioci autorskih prava za tu seriju bili su legendarni scenarista Novak Novak i urednik igranog programa tadašnjeg JRT-a Mališa Marinković, koji je danas u penziji. Od Mališe Marinkovića potekla je inicijativa da se kultna serija ponovo radi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Malo ljudi zna da sam ja ideju za seriju 'Pozorište u kući' doneo iz Poljske, gde je ta serija rađena na radiju i bila enormno popularna. Dao sam ideju Novaku Novaku da je razradi, a on, pošto je bio bezgranično duhovit čovek, od nje je napravio izuzetno popularnu seriju. Novak je napisao preko sto sedamdeset epizoda, a neke epizode pisali su i Siniša Pavić i Gordan Mihić - kaže Mališa Marinković.

Koliko epizoda će biti snimljeno kao rimejk?

- Mi smo otkupili od supruge pokojnog Novaka Novaka brend - dakle ime serije i nekih trideset šest epizoda sa početka serijala. Originalni Novakov scenario će biti aktuelizovan i transponovan u današnje vreme. Za ovih tridesetak godina mnogo toga se izmenilo. Recimo, lik Vase S. Tajčića, gospodina sa brčićima u odelu, u serijalu bi danas bio smešan. Za sada planiramo da uradimo prvih 26 epizoda sa kompletno novim glumcima - dodaje Marinković. Kako smo saznali, Rođu će glumiti Dragan Bjelogrlić, a njegovu suprugu Olgu - Nataša Šolak. Koliko je uopšte moguće zameniti legendarnog Vlastimira - Đuzu Stojiljkovića?

- Bjela će svakako biti zanimljiv kao novi Rođa. Samo, morao bi da bude mnogo mekši. On je impulsivan glumac, pun energije, dok je Đuza lik 'pater familijasa' Rođe glumio lagano, bez psovki, gotovo luzerski. Bjela neće imati nimalo lak posao, ali ne sumnjam da će ta serija sa njim u glavnoj ulozi ponovo steći veliku popularnost. Voleo bih da novi serijal doživi stotinu novih epizoda sa novom glumačkom podelom - kaže Mališa Marinković za kraj razgovora.

Vladimir Đurić Đura Rođa i ekipa

'Pozorište u kući' je sa prikazivanjem krenulo 1972. godine. U glavnoj ulozi našao se Đuza Stoiljković, njegovu suprugu Olgu igrala je Stanislava Pešić, taštu Snežanu Nikolajević glumila je Olga Ivanović, Dragutin Dobričanin bio je Vasa S. Tajčić, dok je Ljiljana Lašić igrala služavku Kristinu - Tinu. Kroz seriju je u epizodnim ulogama prošlo mnogo popularnih glumaca - Mihajlo - Bata Paskaljević, Dragan Laković, Čedomir Petrović... Ceo zaplet napravljen je oko Rodoljuba - Rođe Petrovića, radnika državne firme, njegove porodice i 'slučajnih' gostiju...

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.