Bivše manekenke: Od mama do poslovnih žena

Izvor: Dzungla.org, 11.Dec.2011, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivše manekenke: Od mama do poslovnih žena

Mina Zimonjić vlasnik je modne agencije. Marija Maćić-Tarlać se bavi organizovanjem venčanja. Ivana Stanković se oprobala kao spisateljica. Danica Prvulović se opredelila za porodičan život
Ivana Stanković, Danica Prvulović i Marija Maćić-Tarlać

DUGO su vladale modnom scenom. Svoje snove nastavile su da ostvaruju i kad su sišle sa modnih pista. Po završetku profesionalne karijere, pojedine manekenke su ostale u svetu mode, neke su se potpuno povukle iz javnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << života i posvetile porodici, a ima onih koje su popularnost i lepotu iskoristile za nove početke i izazove, oprobavši se u privatnom biznisu, novinarstvu, kao spisateljice...
Jedna od naših najuspešnijih manekenki, sa svetskom karijerom, svakako je Ivana Stanković. Devojka raskošne lepote i neodoljivog šarma, prepoznatljiva po kratkoj kosi, radila je za gotovo sve vodeće svetske modne kuće. Pet godina je bila “Armanijevo” zaštitno lice, slikala se za naslovnicu španskog “Voga”, a sa Brusom Vilisom je radila kampanju za naočare “Polis”. Armanijeva muza, koja u šali kaže da joj je lakše da nabroji modne kuće sa kojima nije sarađivala, nedavno se oprobala kao spisateljica, objavivši autobiografiju “Bez daha”, u kojoj je opisala detalje o svom putu ka svetskom modnom vrhu. Ivana, međutim, namerava da nastavi sa pisanjem, a roman, koji planira da objavi, zvaće se “Rebeka”.
Modnim pistama dugo je uspešno koračala i Mina Knežević, supruga našeg slavnog tenisera Nenada Zimonjića. U svetu mode ostala je i nakon završetka manekenske karijere i već godinama je vlasnik i direktor modne agencije “Model tatu”. Mina, majka blizanaca Leona i Lune, ističe da je višegodišnje iskustvo u modi presudilo da se opredeli za ovaj posao koji je u potpunosti ispunio njena očekivanja.
- Dok sam se bavila manekenstvom radila sam za modne agencije u Milanu, Atini, Hamburgu, Barseloni, Madridu i Parizu - rekla nam je Mina. - Kroz posao sam upoznala vlasnike mnogih agencija, uslove rada i tržišta, što mi je u velikoj meri olakšalo poslovanje. Ipak, mnogo je lakše šetati modnom pistom, slikati se za kataloge i naslovne strane i snimati reklame, nego biti vlasnik modne agencije. Teško je organizovati posao manekenkama i opravdati njihova očekivanja i ambicije. Srećom, dobar glas daleko se čuje, pa je najteže vreme, kada se dokazujete i stičete poverenje klijenata i saradnika, prošlo.
Mina je tri i po godine u braku sa Nenadom Zimonjićem. Na pitanje kako usklađuje profesionalne i privatne obaveze s obzirom na to da imaju dvoje dece, ona nam je rekla:
- Nije lako, ali ukoliko ste dobro organizovani, sve se može postići. Doduše, sve manje imam vremena za druženja sa prijateljima, ali sam uverena da će se to vremenom promeniti. Kada deca malo odrastu i kada budemo provodili više vremena u našoj zemlji, naći ćemo vremena i za prijatelje.
Izuzetno uspešnu manekensku karijeru imala je i Marija Maćić -Tarlać. Mada se ovim poslom više ne bavi profesionalno, povremeno je možemo videti na revijama, a bogato iskustvo sa modnih pista iskoristila je za novi profesionalni angažman. Supruga košarkaša Dragana Tarlaća vlasnica je agencije za organizovanje venčanja, u čemu je izuzetno uspešna. Marija je organizovala mnogobrojne svadbe, a među njenim klijenitima bile su i poznate ličnosti poput Jelene Karleuše i Ognjena Amidžića.
Domaćim modnim pistama dugo je šetala i Danica Prvulović. Svojom lepotom brzo je osvojila modnu scenu, ali i repera Dalibora Andonova Grua, sa kojima ima sinove Vuka i Relju. Danica je prestala da se bavi manekenstvom vrlo rano, sa 25 godina, ali ističe da se nije pokajala što je modnu pistu i glamur zamenila mirnim porodičnim životom.
- Onog trenutka kada sam se zasitila modne scene, povukla sam se iz posla i posvetila porodici - rekla nam je Danica Prvulović, koja je nedavno postala drugi put mama. - Nisam imala želju da gradim karijeru u inostranstvu. Provela sam mesec dana u Milanu, videla kako stvari stoje i vratila sam se kući. Kada vidite da se na jednom kastingu, gde se bira samo jedna devojka, prijavi 3.000 kandidatkinja, sve vam bude jasno. Sebe više ne vidim u tom poslu. Povremeno radim reklame i to je mnogo jednostavnije i isplativije nego revije. U međuvremenu sam na Hepi televiziji vodila jutarnji program i vremensku prognozu, što mi se izuzetno dopalo. Volela bih da se vratim tom poslu.
U modnom svetu dugo nije prisutna ni Vesna Milošević, supruga našeg bivšeg fudbalskog asa Save Miloševića. Posle udaje za slavnog sportistu, koji je odigrao najviše utakmica u nacionalnom dresu, Vesna se potpuno posvetila porodici. Bračni par ima troje dece - Nikolu, Isidoru i Borisa.
Umesto karijere, porodičan život izabrala je i Aneta Mijatović. Nekadašnja manekenka je u braku sa bivšim fudbalskim asom Predragom Mijatovićem, sa kojim ima tri ćerke - Nađu, Ninu i Lolu. Aneta, koja je bila članica modne agencije “Fabrika”.
PORODIČNI ŽIVOT
IZ javnog života potpuno se povukla i Ines Jevrosimović, koja je takođe vladala domaćom modnom scenom. Posle udaje za biznismena Veselina Jevrosimovića, vlasnika “Komtrejda”, Ines se posvetila porodičnom životu.
(Izvor: Novosti)

Nastavak na Dzungla.org...






Povezane vesti

Bivše manekenke: Od mama do poslovnih žena

Izvor: Večernje novosti, 11.Dec.2011

Mina Zimonjić vlasnik je modne agencije. Marija Maćić-Tarlać se bavi organizovanjem venčanja. Ivana Stanković se oprobala kao spisateljica. Danica Prvulović se opredelila za porodičan život

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.