Bio je jedan od najpoznatijih i najpoželjnijih Beograđana, a onda je samo nestao. Evo kako danas izgleda i šta radi

Izvor: BKTV News, 31.Jan.2017, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bio je jedan od najpoznatijih i najpoželjnijih Beograđana, a onda je samo nestao. Evo kako danas izgleda i šta radi

Sredinom osamdesetih bili su jedan od najpopularnijih bendova, a poznavaooci muzike kažu da su jedini koji su mogli da stanu rame uz rame sa kultnim sastavom EKV.

Iako su izdali samo dva albuma, momci iz Džakarte (Jakarta) su se upisali u anale jugoslovenske pop-rock muzike. Bend se razišao pred početak turbulentnih devedesetih, a frontmen i pevač, Igor Popović, odselio se za Italiju, gde je živeo 24 godine.

>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<

Pronašli smo Igora Popovića i pitali ga kuda ga je život odveo nakon Jakarte.

-  Posle Jakarte, život me je odveo geografski od ex-Yu, 24 godine u Milanu, Italija i za koji dan godinu dana u Nemačkoj. Duhovno, ja i svoj život smo nastavili da se družimo, radujemo, tugujemo, svađamo i volimo, isto kao i "pre" i "za vreme" Jakarte - kaže harizmatični frontmen za BKTVNews.

Kako posmatrate Beograd i Srbiju, i sve što nas je snašlo poslednjih decenija?

- Na Srbiju kao svoju Otadžbinu, na Beograd kao voljeni rodni grad, koji ume da po ko zna koji put izdrži sve ružno što mu se dešava i da uživa u onima koji ga vole i neprestano upoznaju i otkrivaju.

Igor posećuje Srbiju kada je u prilici, i to vreme koristi da se sretne sa dragim prijateljima.

Čime se Igor danas bavi?

- Već dugo godina sam u "fashion industry", trenutno konsultujem jednu nemačku firmu, a u nadi da bih to isto mogao da radim jednog dana u Srbiji.

Kako se osećate kad čujete prilično čest komentar da ste po kvalitetu i inovativnosti jedini bend koji je mogao ravnopravno da stane uz EKV?

- Što se tiče poređenja i "ravnopravnosti sa EKV, kako ste naveli u pitanju, ja to ne vidim na taj način. Bilo je fantastičnih bendova u ex-Yu u to vreme, bili smo neka srećna i blažena generacija. Nije ni čudo što se muzika '80-ih dan danas rado sluša i vrti, a dosta bendova i dalje uspešno radi, što je možda najbolji odgovor, zaključuje Popović.

Kad dođe u Srbiju, na nagovor brojnih prijatelja koji obožavaju njegovu muziku, Igor Popović pristaje da otpeva po koju pesmu sa jakartinog repertoara.



Ko zna, ako se definitivno vrati u Srbiju, možda se ponovo okrene muzici, što bi za našu muzičku scenu bilo pravo osveženje.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.