Bila je zavodnica, ali nikako lepotica! Evo kako je zaista izgledala Kleopatra! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2017, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bila je zavodnica, ali nikako lepotica! Evo kako je zaista izgledala Kleopatra! (VIDEO)

Fizički izgled nije imao veze sa snagom uticaja.

Na pomen imena Kleopatra danas, većina zamišlja prelepu, markantnu, mističnu ženu koja je sposobna da zavede i najmoćnije muškarce. Ali da li je stvarnost bila onakva kakvom je istorija predstavlja?

Čuvena egipatska faraonka iz grčke dinastije Ptolomeja, sudeći po brojnim statuama i portretima sa novčića, pre je dugovala svoju reputaciju fatalne zavodnice neverovatnom uticaju na Gaja Julija Cezara i Marka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Antonija - jedne od najuticajnijih ljudi starog Rima - nego istinskoj fizičkoj lepoti.

Čuveni grčko rimski istoričar Plutarh pisao je: "Njena lepota nije samo po sebi neviđena, niti nešto izuzetno za one koji je vide".

Umetnik i specijalista za facijalnu rekonstrukciju M.A. Ludvig je na osnovu preživelih prikaza Kleopatrinog lika napravio čitav niz mogućih izgleda poslednje vladarke ptolomejskog Egipta.

Pogledajte:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.