BeoLab laboratorije: besplatni skrining na rak grlića materice za 1000 žena

Izvor: 011vodič.com, 15.Okt.2015, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BeoLab laboratorije: besplatni skrining na rak grlića materice za 1000 žena

Direktor Beo-lab laboratorija, Marko Pazman

U utorak, 13.oktobra 2015.u Beograd je prvi put došao generalni direktor MediCover- Synevo grupe, gospodin Fredrik Regmark, povodom pripajanja Hexalaba Beo-Lab laboratorijama.

Marko Pazman, direktor Beo-Lab laboratorija ugostio je gospodina Fredrika Regmarka koji je jednodnevnu posetu Beogradu, započeo prijemom u minstarstvu zdravlja republike Srbije. Beo-Lab laboratorije sada čine najveću >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << mreža laboratorija u našoj zemlji sa 23 laboratorije. U njihovom opsegu su dijagnostika iz oblasti biohemije, hematologije, mikrobiologije, patohistologije i genetike.

Cilj Beo-Lab laboratorija je da zadrže apsolutni kvalitet, te da njihovi korisnici i dalje, kao i do sada, mogu da dobiju pouzdanu analizu u kratkom vremenskom roku po prihvatljivim cenama.
Marko Pazman je gospodinu Fredriku Regmarku poklonio potpisan dres Novaka Đokovića.

Ono po čemu su od početka postali prepoznatljivi, i kod pacijenata i kod lekara, je to što rezultati koje izdaju ulivaju poverenje i daju veliku sigurnost da je to zaista tako. Za laboratoriju je najbitnije da izdaje precizne i pouzdane rezultate.
Povodom nedavne akvizicije Hexalaba, gospodin Marko Pazman, direktor Beo-Lab laboratorija kaže:
“Od prvog dana kada se Beo-Lab osnovao, imali smo želju da rastemo i da se razvijamo, a tako je i danas, kada smo pripojili Hexalab. Planova ima na pretek: pratimo najnovije tehnologije, kupujemo aparate poslednje generacije, radimo na edukaciji zaposlenih, samim tim proširujemo portfolio naše ponude, kao i broj testova koje možemo da ponudimo našim korisnicima. Želimo i da geografski što bolje pokrijemo našu prisutnost kako bi što većem broju naših korisnika omogućili pristup visoko kvalitetnim laboratorijskim analizama.”
 

Kao društveno odgovorna kompanija, Beo-Lab laboratorije doniraće za 1000 žena skrining na rak grlića materice:
“Društvena odgovornost Beo-Lab laboratorija ne počinje sada, već smo od osnivanja imali izraženu svest o tome, i učestvovali u brojnim akcijama tog tipa. Ovo je još jedan u nizu pokušaja da uradimo nešto dodatno da pomognemo i da radimo na svesti naših sunarodnika.
Jedan od gorućih problema u Srbiji je veliki broj žena koje obolevaju od raka grlića materice, a naša zemlja je na neslavnom 2. mestu u Evropi.
Želimo da damo mali doprinos, koji može da bude značajan, i ne želimo da stane na tome, već da podstaknemo i druge ustanove, privatne i društvene, da krenu tim putem i da u što kraćem roku probamo da dopremo do što većeg broja žena i ukažemo im koliko je bitna prevencija. Ukoliko se bolest otkrije u ranim fazama, može doći do uspešnog izlečenja.
Ukoliko ovom akcijom za 1000 žena, koliko doniramo u ovom trenutku uspemo da spasimo barem jedan život to može biti neprocenjivo”, kaže gospodin Marko Pazman, direktor Beo-Lab laboratorija.
 
—–
Beo-Lab laboratorije zapošljavaju više od 130 ljudi u stalnom radnom odnosu: nekoliko profesora, doktora biohemije, mikrobiologe, genetičare. Svoj rad baziraju na analizatorima poslednje generacije, i više nego iskusnim stručnjacima. Prva su privatna laboratorija akreditovana po evropskom standardu 15189, a sve laboratorije su sertifikovane ISO standardom 9001. Kompletan radni proces se odvija putem umrežavanja aparata u jedinstveni informacioni sistem putem bar kodova, što znači da je mogućnost greške svedena na minimum. MediCover- Synevo grupa je švedska firma koja se bavi dijagnostikom u oblasti zdravstva, poseduje nekoliko bolnica, klinika i ordinacija, posluje u 14 zemalja centralne i istočne Evrope i Velikoj Britaniji. Zapošljava više od 11.000 ljudi, a prethodne godine uradila je više od 100 miliona testova. Najveći je privatni davalac medicinskih usluga u centralnoj i istočnoj Evropi, i većinski vlasnik Beo-Lab laboratorija koje posluju u 23 laboritorije u Beogradu i širom Srbije.

#savršena
The post BeoLab laboratorije: besplatni skrining na rak grlića materice za 1000 žena appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.