Izvor: Blic, 23.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Basement Jaxx' dolaze na 'Egzit'

'Basement Jaxx' dolaze na 'Egzit'

Sjajni britanski elektronski bend 'Basement Jaxx' će nastupiti na ovogodišnjem 'Egzitu' koji se održava od 12. do 15. jula u Novom Sadu.

- Dve-tri godine pokušavamo da ih dovedemo na 'Egzit', ali, uvek su se pojavljivali razni problemi jer ponude nisu bile dovoljno dobre ili oni nisu želeli da dođu u Srbiju. Međutim, sada smo konačno uspeli da potpišemo ugovor sa njima. Nakon nastupa grupe 'Underworld' i koncerta benda 'The >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Chemical Brothers', koji organizujemo 13. juna, sa nastupom grupe 'Basement Jaxx' zatvaramo krug najboljih elektronskih bendova - rekao je za 'Blic' Bojan Bošković, generalni menadžer 'Egzita'.

Bend su 1994. godine u Brikstonu osnovali Sajmon Retklif i Feliks Bakston. Nakon singlova 'Sleezycheeks' i 'Urban Haze', 1999. godine objavljuju prvi album 'Remedy', sa kojeg su skinuti hitovi 'Red Alert' (korišćena u reklami za 'koka-kolu'), 'Rendez Vu' i 'Jump N’ Shout'. Sa pesmom 'Where’s Your Head At', sa albuma 'Rooty' objavljenog 2001. godine harali su svetskim top-listama, a hitovi se ređaju - 'Lucky Star', 'Good Luck'...

Inače, grupa 'Basement Jaxx' je poznata po provokativnim spotovima, sprdali su se sa Bolivudom, majmunima u ljudskom obličju, a njihov spot za numeru 'U Don’t Know Me' u kojem je prikazana pijana i nasilna dvojnica kraljice Elizabete je zabranjen za prikazivanje na MTV.

Pre dve godine, 'Basement Jaxx' su osvojili nagradu 'Gremi' za album 'Kish Kash', a radili su remikse za Misi Eliot, Džastina Timberlejka, N.E.R.D. i mnoge druge poznate izvođače.

A. Novaković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.