BRAVO, KOMŠIJE! Hrvatska usvojila novi zakon - ko napusti svog ljubimca, pravac U ZATVOR!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Mar.2024, 10:14

BRAVO, KOMŠIJE! Hrvatska usvojila novi zakon - ko napusti svog ljubimca, pravac U ZATVOR!

U svrhu rešavanja problema prevelikog broja napuštenih životinja, ova odluka je doneta juče.
Sve je veći broj napuštenih ljubimaca, pre svega pasa i mačaka, a problem lutalica bi se uskoro mogao rešiti i to trajno, barem kada je reč o našim komšijama.
Naime, u Hrvatskoj poslanici Narodne Skupštine juče su izglasali konačni predlog izmena i dopuna Krivičnog zakona, kojim se (između ostalog) - uvodi novo krvično delo - napuštanje životinja.
Za onoga ko napusti svog ljubimca zaprećena je kazna zatvora u trajanju od godinu dana, a ukoliko je napuštanjem prouzrokana smrt životinje ili je odjednom napušteno više njih, okrivljeni će iza rešetaka provesti dve godine.
Šta...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Hrvatska i životinje: Za napuštanje kućnog ljubimca godinu dana zatvora

Izvor: Danas, 15.Mar.2024

Sabor u Hrvatskoj izglasao izmenu Kaznenog zakona prema kom za napuštanje kućnog ljubimca preti kazna od godinu dana zatvora.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.