BIZARAN SVET RUSKIH ŠAMANA Medveđom šapom rešavaju sve probleme

Izvor: Blic, 16.Okt.2015, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIZARAN SVET RUSKIH ŠAMANA Medveđom šapom rešavaju sve probleme

Šamani iz Republike Tuve na istoku Sibira praktikuju budizam i šamanizam - drevnu metodu lečenja. Njihove metode i njihov izgled slični su kao kod američkih urođenika, za koje se mislilo da su potekli iz Sibira.

Šamani iz istočnog Sibira tvrde da mogu da leče, da predviđaju budućnost i da povećaju popularnost ljudi.

Tuvinci, koji su poznati kao nomadi, praktikuju budizam i šamanizam, drevnu tehniku lečenja.

Često ih nazivaju prorocima ili "ljudima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji znaju" na plemenskom jeziku.

Oni su fotografisani tokom takozvanih Kamlejni noćnih rituala u gradu Kizilu, dok su lečili ljude i proricali sudbinu svojim mušterijama.

Oni veruju da medveđom šapom mogu da izleče mnoge bolesti, a ovom prilikom su "lečili" i krivu kičmu devetogodišnje devojčice.

Njihov izgled i njihovi običaji slični su običajima američkih domorodaca, za koje se veruje da su potekli iz Sibira. Šaman se opisuje kao posrednik između ovog i duhovnog sveta koji deluje u cilju poboljšanja društva.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.