Izvor: Njuz.net, 20.Jun.2016, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autor testova za malu maturu oslepljen i bačen u tamnicu

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 20. jun 2016, (Njuz) – Profesor matematike koji je sastavio ovogodišnji test iz matematike za malu maturu, kako saznaje Njuz, oslepljen je i bačen u tamnicu.
Iz Ministarstva prosvete napominju da je ova mera sprovedena kao zaštita od mogućnosti da on nekome otkrije sadržaj testova za prijemni za upis u srednje škole.
– Čim je profesor, čije ime ne mogu da otkrijem, sastavio test iz matematike, morali smo da ga oslepimo, a potom bacimo u tamnicu jednog starog >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << zamka, čiju lokaciju ne mogu da otkrijem. Nismo mogli da se oslonimo samo na onu izreku “ko vidi test pre đaka i priča o njemu, umreće u najgorim mukama”, već smo morali da obezbedimo da svako ko je došao u dodir sa testovima ne prenese nikom njihov sadržaj. To je, uz prevoz testova u pratnji policije, bio neminovan sigurnosni korak kako bismo obezbedili da niko ne dođe u posed testova pre prijemnog ispita – potvrdio je za Njuz izvor iz Ministarstva prosvete koji je želeo da ostane anoniman – Sve ovo je urađeno kao preventiva, a ne kao neka represivna mera, tako da nema potrebe za preuveličavanjem celog slučaja – dodao je on.
Kako saznajemo, pored profesora iz matematike, u tamnicu su bačeni i autor testa iz srpskog jezika, kao i autor kombinovanog testa, dok slična sudbina čeka i prelamača i štampara iz Zavoda za izradu novčanica koji su takođe imali dodir sa testovima.
– Autoru testa iz srpskog najverovatnije ćemo odseći jezik kako ne bi imao priliku da nekome prepriča test, dok ćemo prelamača i štampara najverovatnije samo mučiti dok ne priznaju kome su otkrili sadržaj testova – otkrio je izvor iz Ministarstva.
Miroslav Vujović

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.