Automobil, čovek ili slovo A: Šta ste PRVO ugledali na slici? Odgovor će vam otkriti kakva ste osoba! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jun.2020, 19:41

Automobil, čovek ili slovo A: Šta ste PRVO ugledali na slici? Odgovor će vam otkriti kakva ste osoba! (FOTO)

Zanimljiva optička iluzija!

Optičke iluzije funkcionišu zahvaljujući sklonosti mozga da u oblicima uočava ono što je njemu važno, a ignoriše nebitno.

To može da bude prilično dobra zabava, a može da posluži i kao psiho test. Mehanizam asocijacija koji se koristi kod analiza krajnje apstraktnih Roršahovih mrlja, funkcioniše i kod običnih iluzija.

Ako je automobil prvo što ste uočili na slici, znači da cenite svoju slobodu. Uživate u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pustolovinama, otkrivanju novih mesta i upoznavanju novih ljudi. Radite ono što vam se u tom trenutku čini prirodnim.

Ovo prvo uočavaju analitičke osobe. Često sagledavate širu sliku pa, iako mogu da vam promaknu detalji, bolje od ostalih shvatate celinu. Lako "upijate" nove informacije, najčešće vizuelno.

Njega je najteže uočiti pa ga prvo vide osobe koje nepogrešivo primećuju i najsitnije detalje. Ovakvo ''oko sokolovo'' po pravilu imaju ljudi koji su nešto emotivniji od okoline. To se možda događa samo zato što ih pogodi nešto što drugi uopšte i ne primećuju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.