Izvor: Blic, 21.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija ne želi na Evroviziju zbog politizacije i etničke pristrasnosti

Austrija ne želi da učestvuje na takmičenju za pesmu Evrovizije zbog politizacije i etničke pristrasnosti. Pitanje je i da li će Austrija prenositi evrovizijsko takmičenje, koje će iduće godine biti održano u Beogradu, navode slovenački mediji, a prenosi B92.



Programski direktor televizije ORF Volfgang Lorenc je rekao da je "očigledno da to takmičenje više nije međunarodni zabavni program, već samo politička kuhinja, u kojoj o pobedniku ne odlučuje kvalitet, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << već poreklo". Zbog toga ocenjuje da se radi o očigledno negativnim prepoznavnim znakovima zapletenog evropskog udruživanja, zbog čega talenti iz Austrije više neće biti slati na takmičenje na kom nemaju nikakve šanse.

On kaže da će Austrija u evrovizijskom takmičenju ponovo sa veseljem učestvovati kada se ta situacija popravi.

Urednik zabavnog programa ORF-a Edgar Bem je objasnio i da se zna da će na tamičenju u Beogradu ponovo biti dva polufinalna izbora, ali nije određeno koje države će učestvovati u kom polufinalu i na osnovu kojih kriterijuma. Zbog toga je za Austriju neprihvatljivo da, u pomenutim izborima, dođe do podele na zapad i istok.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.