Ateista odbio pomoć Crvenog krsta

Izvor: Njuz.net, 07.Nov.2011, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ateista odbio pomoć Crvenog krsta

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Ateista bi prihvatio pomoć da se organizacija zove Crveni Darvin

ŽITIŠTE, 7. novembar 2011, (Njuz) - Neimenovani ateista iz Žitišta odbio je donaciju Crvenog krsta jer nije želeo da primi pomoć od insititucije koja u nazivu sadrži hrišćanski simbol, pišu lokalni mediji.
List „Žitište danas“ piše da je građanin Žitišta, iako živi u jako teškim materijalnim uslovima, odbio da primi jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 1.000 evra >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << jer taj novac donira Crveni krst, a iz sredstava jedne američke baptističke crkve.
Tragom informacije uspeli smo da dođemo do ovog žitelja Žitišta koji je insistirao na anonimnosti. On nam je rekao da pomoć nije hteo da primi iz principa i da takav stav ima prema svim religijama.
- Sve i da se Crveni krst zove recimo Crveni polumesec ili Crvena Davidova zvezda, ja tu pomoć ne bih primio jer je princip nešto što je iznad svakodnevnog života. Ne verujem ni u jedno božanstvo niti u religiju, verujem samo u ateizam. Kada Crveni krst bude promenio ime, onda neka mi se obrate pa ćemo razgovarati o eventualnoj saradnji. Do tada, ostajem čvrsto pri svom stavu - rekao je ateista iz Žitišta za Njuz.
Štaviše, naš sagovornik smatra da je oštećen jer zbog imena organizacije on ne može da primi preko potrebnu pomoć, te će podneti sudski zahtev da Crveni krst promeni ime kako bi pomoć mogla da mu bude dodeljena.
- Lično bih najviše voleo kada bi Crveni krst promenio ime u „Crveni atom“ ili „Crveni Darvin“, ali to je već na njima da odluče kako će se zvati u budućnosti. Neka se zovu i „Plava mandolina“ ako žele, samo da to ne vređa ničija osećanja, pa i nas koji verujemo u ateizam - rekao je naš sagovornik.
„Crveni krst“ se do sada nije zvanično izjašnjavao, ali je jedan član ove organizacije o zahtevu ateiste u izjavi za Njuz kratko rekao:
- Kad sam čuo, samo sam se prekrstio.
Nenad Milosavljević
REKLAMA: Knjiga koja staje u krilo! Njuz.net predstavlja 'Ovo nam možda nije trebalo'

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.