Astro medicina

Izvor: Blic, 14.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Astro medicina



Čovek se rodi sa specifičnim sistemom odbrane i otpornosti organizma i taj njegov imunosistem, koji može biti izvanredan, osrednji, slab ili veoma slab, prati ga tokom čitavog života. Kao i sve druge osobine svake individue, odlike tog imunosistema mogu precizno da se ustanove izradom natalne karte.


Bilo bi dobro da se svakoj bebi, čim se rodi, uradi natalna karta. Roditelji tako dobijaju čitav niz korisnih informacija koje mogu da iskoriste u planiranju obroka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i organizacije života, mogu da prilagode ponašanje senzibilitetu svog deteta i da spoznaju kako funkcionišu bebina osećanja. Ne podiže se isto hipersenzibilna i prosečno osetljiva beba, a kosmički informacioni sistem nudi tu vrstu sazanja, uči nas da ono što je dobro za jedno dete, ne mora biti korisno za drugo.

Na primer, ako osoba rođena u znaku Raka ima odlično aspektovan Mesec i Saturn u svom horoskopu, imaće sreću sa zdravljem, biće plodna i otporna na bolesti. Ili, ako je nekome natalno Sunce odlično aspektovano s natalnim Mesecom, to je već predispozicija za sjajno zdravlje. Posebno ukoliko je i Saturn dobro aspektovan sa Suncem. To su obično veoma dugovečni ljudi. Naučnici ispituju imunosisteme baš takvih osoba da bi otkrili metode borbe protiv naslednih bolesti.

Postoje i manje srećne osobe kod kojih tranziti određenih planeta nepovoljno utiču na čitavo telo, samo na neke organe ili na natalitet. To je sve veći problem razvijenog sveta. Parovi odlažu roditeljstvo do sredovečnosti i onda se ispostavi da moraju da se leče. I tu natalne karte mogu da pomognu. U horoskopu svake žene i muškarca vidi se jasno koliko je plodan. Svaka žena može tako da sazna koliko bi dece mogla da ima. Ili da prepozna određene probleme vezano za začeće, rađanje, komplikacije tokom porođaja ili nakon rađanja.

Osobe kod kojih su poteškoće moguće treba s njima da se upoznaju na vreme kako bi mogle da planiraju trudnoću, da znaju koje im je optimalno vreme za veštačko ili prirodno začeće. Tako mogu da izbegnu nepotrebna maltretiranja i razočarenja.

U knjizi koju pišem, a koja æe se zvati „Kosmički gen i dekodiranje”, težište sam stavila baš na imunosistem, njegovo dekodiranje, na zdravstveno prosvećivanje i prevenciju. To uključuje pravovremeno otkrivanje raka i drugih teških bolesti i metodologiju praćenja imunosistema od rođenja pa nadalje kako bi se na vreme otkrili krizni periodi mogućeg oboljevanja. Knjiga se bavi određivanjem najpovoljnijih perioda za hirurške intervencije, za porođaj, odlazak kod zubara itd.

I sama sam koristila moćnu astralnu medicinu u službi preventive. Na sopstvenom primeru sam dokazala koliko su dragocena ta saznanja i danas sam veoma srećna žena koja je na taj način izbegla kancer na reproduktivnom organu.

Postoji stara poslovica koju volim da citiram i koja kaže: „Ko se čuva i bog ga čuva".

Da biste se bolje čuvali, na kraju svakog znaka dala sam karakteristične nepovoljne periode u godini za taj znak. Oni ne važe samo za 2008. godinu već i za sve naredne godine.

Svako je dužan da čuva svoje zdravlje, a to znači da ide na redovne lekarske preglede i da vodi računa o sebi. Samo tako ćemo svi biti zdraviji, pa samim tim i srećniji ljudi.

Ovan (21. mart - 20. april)

Za mnoge Ovnove 2008. biće godina upozorenja. Moraju da kontrolišu svoje zdravlje, a posebno abdomen, stomak. Ozbiljnost upozorenja zavisi od podznaka i od imunosistema svakog Ovna.

Biće im osetljivo debelo crevo, hemoroidi će im praviti probleme, a mogu da im se jave i određeni problemi s kožom. Biće im osetljiva stopala, tetive i ligamenti.

Ovnovi će morati da povedu računa o ishrani. Mnogih će namirnica morati da se odreknu. Samo disciplinovani Ovnovi biće zdravi.

Moraće da idu kod zubara, ne samo zbog zuba, već i zbog desni. Paradentoza i paradentopatija mogu da im stvore brojne tegobe. Bakterije koje se stvaraju u usnoj duplji mogu da im budu okidači za brojne bolesti.

Simbolika Ovna na čovečijem telu je glava i zato Ovnovi moraju o sebi da vode računa i na svaki znak bolesti moraju odmah da reaguju.

ČUVAJTE SE: 22. jun – 22. jul, 23. septembar – 22. oktobar, 22. decembar – 22. januar

Bik (21. april - 20. maj)

Mnogim Bikovima svanuće nakon dve i po godine muka. Odličan tranzit Saturna u Devici s njihovim natalnim Suncem poboljšaće im imunitet, vratiće im osmeh na lice, izbaviće ih depresije. Neće više gubiti novac. I posao bi trebalo da im krene. Bolesti i povrede ih više neće uznemiravati.

Uspešni Bikovi će bukvalno imati pune ruke posla, pa tako i novca. Ti zodijački materijalisti trpeli su duge periode gubitaka, što im se svakako loše odrazilo na raspoloženje.

Oni će u 2008. osetiti nalet vitalne energije, bez koje nema ni dobrog zdravlja.

Ograđujem se od svakog pojedinačnog podznaka i imunosistema u trenutku rođenja, ali sam sigurna da im dobar aspekt Saturna i Sunca svakako može povoljno uticati na zdravlje. To se posebno odnosi na Bikove rođene u prvoj dekadi znaka. Rođeni u drugoj dekadi imaće bolje aspekte u 2009, a oni rođeni u trećoj dekadi za dve, dve i po godine.

Povoljan uticaj Jupitera u Jarcu doneće Bikovima puno sreće na mnogim poljima. Eto, dragi Bikovi, posle kiše dolazi sunce.

ČUVAJTE SE: 22. jul – 22. avgust, 22. oktobar – 22. novembar, 22. januar – 18. februar

Blizanci (21. maj - 20. jun)

U 2008. godini Blizanci će biti na udaru bolesti. Njima zvezde neće biti naklonjene. Loš tranzit planete Saturn iz Device, posebno rođenima u prvoj dekadi, praviće im velike probleme, i na profesionalnom i na zdravstvenom planu.

Narednih šest meseci Blizanci moraju posebno da se čuvaju u saobraćaju – to je loš period za one koji voze automobile i motocikle. Pošto Blizanci imaju osetljive ruke, ramena, šake i prste, trebalo bi da se čuvaju povreda.

Posebno su izloženi opasnosti Blizanci koji se rekreativno i profesionalno bave sportom. Ovo, recimo, pogađa Novaka Đokovića.

U 2008. Blizanci moraju da vode računa i o disajnim putevima, prete im upale srednjeg uha – što im je slaba tačka – imaće problema zbog pada imuniteta i osećaće povremeni umor. Opašće im i stvaralačka energija. To će pogoditi posebno studente i đake rođene u znaku Blizanaca.

Na Blizance rođene u drugoj i trećoj dekadi naročito će uticati tranzit Saturna u Devici tokom 2008, ali i tokom dela 2009. godine.

Upavo zbog toga moraće da povedu računa o zdravlju, a najbolje bi bilo da se više bave sportom.

ČUVAJTE SE: 22. avgust – 23. septembar, 22. novembar – 22. decembar, 20. februar – 21. mart

Rak (21. jun - 22. jul)

Rakovi rođeni u prvoj dekadi ovog znaka konačno će odahnuti. Popraviće im se imunitet, biće manje izloženi stresnim situacijama i povredama.

Tranzitni Saturn u Lavu pravio je velike probleme rođenima u prvoj dekadi Raka, bilo je mnogo zabrinutih bilo za zdravlje sopstvene dece bilo za zdravlje roditelja.

Neki Rakovi rođeni u junu ostali su tokom 2007. bez posla, drugi su često išli kod lekara, bili žrtve saobraćajnih nesreća i nezgoda. Mučio ih je pritisak, imali su probleme s cirkulacijom, gornjim delom leđa, s očima – žene češće s levim, a muškarci s desnim okom. Ni u ljubavi nisu imali sreće. Sada im dolaze mnogo bolji dani.

Izuzetak su Rakovi čiji je podznak Devica. Oni koji imaju ovaj podznak moraju da vode računa o povredama, raznim zdravstvenim problemima, posebno su im ugroženi želudac i creva. Virusi će im zagorčavati život.

Da ove godine ne bi imali mnogo zdravstvenih problema, osobe rođene u znaku Raka moraće u potpunosti da promene svoje navike u ishrani.

Iako će im promena navika teško pasti, moraće da shvate da je to neophodno za očuvanje zdravlja.

ČUVAJTE SE: 22. septembar – 22. oktobar, 22. decembar – 23. januar, 22. mart – 21. april

Lav (23. jul - 22. avgust)

Lavovima rođenim u prvoj dekadi svanuće u svakom smislu. Neće više biti umorni, popraviće im se imunitet i, što je najvažnije, biće srećni jer će napredovati u poslu.

Da bi Lavovi bili zdravi, mora da ih greje Sunce – za njih je to pre svega ljubav. Mnoge Lavice postaće mame. Neke će ostajati u drugom stanju, a rađaće decu tokom 2008, mada im je 2009. godina još bolja na tom planu. To su dve plodne godine za Lavove.

Tranzitni Saturn bio je u njihovom sazvežđu dve i po godine. Kona­čno je 3. septembra 2007. godine izašao iz njihove kuće i okončalo se ve­oma loše zračenje ove planete. Zato su mnogi Lavovi imali velike pro­ble­me sa srcem, kičmom, očima, krvnim sudovima, pritiskom. Bili su takođe sklo­ni­ji po­vre­đi­vanju. Mnogi su ostali bez posla, drugi nisu dugo mogli da napreduju.

Mlađe Lavove su mučili ljubavni jadi i opšte nezadovoljstvo životom. Oženjeni i udati Lavovi, kao i oni u trajnim vezama prošli su kroz velike krize.

Svanuće i Lavovima rođenim u drugoj dekadi, ali tek posle 4. septembra 2008. Lavovi rođeni u trećoj dekadi moraće da sačekaju. Istina, strpljenje im nije jača strana, ali šta je tu je. Strpljenje i disciplina su im najveći saveznici.

ČUVAJTE SE: 22. oktobar – 22. novembar, 21. januar – 20. februar, 21. april – 22. maj

Devica (23. avgust - 22. septembar)

Device rođene u prvoj dekadi biće često umorne i iscrpljene tokom 2008. godine. Posebno će biti nezadovoljne na profesionalnom planu. Pošto Device imaju strah od bolesti, a ujedno su i najveći hipohondri, često će posećivati lekare.

Tokom ovog tranzita Saturna preko njihovog natalnog Sunca to je dobro, jer će tako na vreme početi da leče svaki zdravstveni problem.

Device najčešće pate od lošeg varenja i stomačnih oboljenja, a kako su sklone i nezadovoljstvima i strahovima, često pate od psihosomatskih bolesti.

Device moraju redovno da posećuju pedikira, jer često pate i od urastanja noktiju, imaju osetljiva stopala, probleme sa čukljevima i drugim deformacijama stopala. Saturn je i planeta reumatizma, pa Device tako moraju da uzimaju kalcijum.

Pošto se Device sekiraju i kad treba i kad ne treba, savetujem im da umesto tableta za smirenje neguju zdrav san i vežbaju pravilno disanje – to će im biti od velike koristi. Joga, masaža, šetnja uz vodu, sve to blagotvorno utiče na njihove psihosomatske tegobe.

Zbog pada imuniteta u 2008. godini Device bi trebalo da paze šta jedu i da redovno uzimaju dodatne vitamine, minerale i oligoelemente. Med i proizvodi od meda mogu da im ojačaju imunitet, a biljni čajevi i zdrava hrana da im poprave varenje.

ČUVAJTE SE: 22. novembar – 22. decembar, 20. februar – 21. mart, 20. maj – 22. jun

Vaga (23. septembar - 22. oktobar)

Vage ništa posebno ne bi trebalo da muči tokom 2008. godine. Na njih Saturn još ne deluje.

Izuzetak su duple Vage i Vage kojima je podznak u Devici. Njima će i imunosistem i dalje dobro funkcionisati zato što dobijaju dovoljno vitalnosti od Sunca.

Međutim, Vage rođene u prvoj dekadi moraće da povedu više računa o svom zdravlju. Isto važi i za Vage kojima je natalni Mesec u Škorpiji. Grlo ili bolesti reproduktivnog organa mogu da im naprave haos u organizmu. Za Vage, ali i za ostale znake Zodijaka, najvažnija je prevencija, pa ukoliko primete da imaju zdravstvenih tegoba, najbolje bi bilo da se odmah obrate lekaru kako bi sprečili nastanak zdravstvenih problema.

Pošto Saturn suši kožu, Vage moraju da piju mnogo tečnosti i da redovno hidriraju kožu. To važi najpre za Vage rođene u prvoj dekadi zbog polukvadrata sa Saturnom koji je u tranzitu u Devici.

Ukoliko Vaga živi u harmoničnoj vezi ili braku, a to je za Vage posebno važno, mnogo lakše će prebroditi sve pobrojane tegobe.

ČUVAJTE SE: 22. decembar – 22. januar, 22. mart – 23. april, 22. jun – 23. jul

Škorpija (23. oktobar - 22. novembar)

Tokom 2008. godine mnogo će se bolje osećati Škorpije rođene u prvoj i drugoj dekadi znaka. Te osobe biće posebno zdrave i čile od 3. septembra 2008. nadalje.

Loš tranzit Saturna u Lavu doneo je Vagama u proteklom periodu velike probleme s pritiskom, s očima, s decom i na profesionalnom planu. Oni koji su rizikovali, gubili su. Oni koji nisu imali šta da izgube, bili su u potpunoj stagnaciji.

Škorpije imaju odličan sistem za regeneraciju i veoma se brzo oporavljaju od svake bolesti. Imaju i sjajan metabolizam.

Popraviće se stanje svim Škorpijama koje su patile zbog tegoba vezanih za prostatu, genitalije, bešiku, debelo crevo, kardiovaskularni sistem. Isto važi za Škorpije kojima su holesterol i očne bolesti zagorčavali život.

Škorpije su mesožderi i vole masnu i jako začinjenu hranu, a takva ishrana ni za koga nije zdrava.

Čak i Škorpije rođene u trećoj dekadi osetiće posle 3. septembra 2008. godine da im loš period prolazi. Neće više patiti od upala, infekcija, organizam će im biti otporniji, osetiće navalu vitalnosti. Izuzetak su Škorpije čije je podznak u Devici. Tokom 2008. godine one i te kako moraju da povedu računa o svom zdravlju.

ČUVAJTE SE: 22. januar – 20. februar, 22. april – 21. maj, 22. jul – 23. avgust

Strelac (23. novembar - 21. decembar)

Tranzit Saturna kroz sazvežđe Device napraviće loše aspekte i doneće mnoge zdravstvene probleme i ovom horoskopskom znaku, pogotovu osobama rođenim u njegovoj prvoj dekadi.

Strelčevi moraju da vode računa o koži, kostima, holesterolu i arterijskoj cirkulaciji. Tokom 2008. bi mogli i da se povrede – opasnost preti ramenima, laktovima, rukama, prstima, natkolenicama i kukovima.

Posebno oprezni moraju da budu u saobraćaju. Trebalo bi, zatim, da izbegavaju jaku, masnu hranu i slatkiše.

Saturn u Devici pogoduje promeni režima ishrane i mnogim će Strelcima pomoći da poprave zdravlje.

Strelci rođeni u drugoj i trećoj dekadi znaka mogu da imaju različite zdravstvene tegobe tokom 2008, pa sve do polovine 2009. godine. Ako ojačaju imunitet, lakše će se provući kroz taj krizni period.

Pošto su Strelci veliki optimisti, neće im biti teško da misle pozitivno o svemu. Međutim, osobobama rođenim u ovom znaku kojima su trenutno karijera ili obrazovanje na prvom mestu može se lako desiti da ignorišu zdravstvene tegobe, naročito ako simptomi nisu previše očigledni. Takvim osobama se preporučuje da se zdravije hrane i da malo vremena posvete i svom zdravlju.

ČUVAJTE SE: 20. februar – 22. mart, 22. maj – 22. jun, 23. avgust – 22. septembar

Jarac (22. decembar - 19. januar)

Jarčevi mogu da odahnu u 2008. Biće zdravi i imaće sreće na poslu. Za njih je tranzitni Saturn u Devici veoma koristan, stvara odlične aspekte s njihovim natalnim suncem i to će im svakako podići ukupnu otpornost organizma.

Jarčevi koji pate od reumatizma, čira na želucu ili dvanaestopalačnom crevu biće zaštićeni u dužem vremenskom periodu. Kod njih povremeno mogu da se pojave manje tegobe, ali ni iz daleka onakve kakve su trpeli u poslednje četiri godine. Sigurno ih neće mučiti ni kičma ni kolena.

Pošto Jarčevi u principu nisu gurmani – retki izuzeci samo potvrđuju pravilo – neće im biti teško da se zdravo hrane. Jarčevi obožavaju sir i mlečne proizvode, baš zbog kalcijuma koji je njihov glavni element.

Pošto Saturn u Devici direktno utiče na proces varenja, moći će sasvim da regulišu probavu. Tome može samo da pogoduje jednostavan način ishrane tipičan za osobe rođene u ovom znaku. Jarčevi vole kačamak, veoma zdravo jelo koje pomaže u čišćenju crevne flore.

Tokom 2008. regenerisaće im se i koža, a Jarčevi koji pate od kožnih bolesti moći će da odahnu. Posebno će im prijati biljni čajevi i prirodni lekoviti preparati, a bilo bi pametno da razmisle i o boravku u nekoj banji tokom 2008. Takođe, naročito će im prijati i da više vremena provode u prirodi, ali i da se druže s osobama koje vole.

ČUVAJTE SE: 21. mart – 22. april, 22. jun – 22. jul, 22. septembar – 22. oktobar

Vodolija (20. januar - 18. februar)

Posle dve i po godine muka Vodolije će moći da odahnu u 2008. godini. Zagorčavao im je život tranzitni Saturn dok je opadao u Lavu. Krivac je za brojne zdravstvene tegobe i povrede. Pre svega za probleme sa srcem, krvnim sudovima, kolenima, kičmom, očima – već u zavisnosti od podznaka i drugih aspekata planeta iz natalne karte.

Vodolije su se brinule zbog roditelja, zbog posla, a ni u ljubavi im nisu cvetale ruže. Nisu mogli da napreduju na poslu, a ako su neke Vodolije tu bile izuzeci, boljitak je kratko trajao.

Sada im ide naruku tranzit Jupitera, dobre planete, kroz sazvežđe Strelca. Najzad će im se ostvariti mnoge lepe stvari, ostvariće im se dugogodišnje želje.

Vodolijama su osetljive tačke kolena, skočni zglobovi i potkolenice, a znaju da pate i od loše cirkulacije.

Mnogo će sebi pomoći ako ostave pušenje, ako budu redovno vežbali i boravili što češće u prirodi. Svež vazduh njima prija baš zbog problema s cirkulacijom, pa im savetujem da svaki slobodan trenutak iskoriste za šetnje po prirodi. Mlađim Vodolijama neće prijati sedenje u zatvorenim i zagušljivim kafićima. Pušačima se preporučuje da ostave cigarete.

ČUVAJTE SE: 22. april – 22. maj, 21. jul – 22. avgust, 22. oktobar – 22. novembar

Ribe (19. februar - 20. mart)

Tranzitni Saturn u Devici tokom 2008. godine ugroziće i te kako osobe rođene u prvoj dekadi Riba, tom inače jako osetljivom znaku. Inače je to Ribama prirodna sedma kuća, kuća koja se odnosi na brak, poslovno udruživanje, ortakluk, kumstvo. To je i kuća posla, kućnih ljubimaca i svakodnevnih obaveza, uključujući i one rutinske.

Ribe su hipersenzibilne osobe, psihički osetljive, prosto upijaju negativnu energiju iz okoline i još duže osećaju njen negativni efekat. Osetljiva su im stopala, pate od nesanice, često su to osobe sklone porocima i zavisnostima – alkohol, cigarete, lekovi za umirenje"

Neke Ribe, ali to važi i za Vodolije, prosto ne ispuštaju cigarete iz ruku. Dim od cigareta stvara im iluziju da se bolje osećaju kad puše.

Ribe često gube kontakt sa stvarnošću i moraju mnogo da rade na sebi da bi sačuvale duševno i telesno zdravlje. Neke su Ribe ubeđene da ne bi mogle da reše nijedan konflikt ili, recimo, da ne bi mogle normalno da spavaju kad ne bi uzimale redovno sedative. To je veoma opasna zabluda. Ribama prijaju homeopatski lekovi, masaža, plivanje i akupunktura. Na njihovo zdravlje blagotvorno utiče sve što nam priroda daruje i sve to treba da maksimalno koriste.

ČUVAJTE SE: 22. maj – 22. jun, 22. avgust – 22. septembar, 22. novembar – 22. decembar

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.