Izvor: Blic, 23.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Al Paćino igra Salvadora Dalija

Al Paćino igra Salvadora Dalija

Kad ponestane dobrih scenarija za beskonačne nastavke filmskih hitova, holivudski producenti se okreću ekranizaciji životnih priča poznatih ličnosti - Tom Kruz će igrati legendu Formule 1 Brusa Meklarena, Al Paćino će glumiti Salvadora Dalija, a Juan Mekgregor će pokušati da uskoči u kožu Kurta Kobejna.

Novozelandski automobilski as Brus Meklaren, osnivač istoimenog tima, poginuo je 1970. godine tokom probne vožnje na stazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 'Gudvud' u Engleskoj, a njegova udovica Peti Meklaren-Briket tvrdi da je Tom Kruz najbolji izbor za ulogu Brusa Meklarena.

- Sa kćerkom Amandom sam nedavno razgovarala ko bi bio idealan za tu ulogu, a Kruz je odličan izbor. Liči na Brusa, tamnokos je i slične je visine i građe kao on - objasnila je Peti Meklaren-Briket.

Mnogo teži zadatak od Toma Kruza imaće Al Paćino koji će glumiti kontroverznog španskog slikara Salvadora Dalija. Film 'Dali and I', koji će režirati Endrju Nikol, bavi se poslednjim godinama Dalijevog života, a snimanje počinje u junu.

Škotski glumac Juan Mekgregor je već viđen u ulozi Kurta Kobejna, pevača benda 'Nirvana' koji je 1995. izvršio samoubistvo. Kako navode britanski mediji, nekoliko poznatih glumaca je bilo u užem izboru za ulogu, ali Kurtova udovica Kortni Lav insistira da Mekregor igra njenog pokojnog muža.

Film o nekadašnjem frontmenu 'Nirvane' zasniva se na Kobejnovoj biografiji koju je napisao Čarls Gros, a zanimljivo je da je Juan u filmu 'Velvet Goldmine' glumio rok zvezdu iz sedamdesetih. Kako će se izboriti sa ulogom problematičnog pevača koji je već deo svog kratkog života bio rastavljen sa mozgom, ostaje da se vidi.

Kao što smo već pisali, italijanska glumica Monika Beluči će u filmu 'Sonja' igrati svoju zemljakinju Sonju Gandi, udovicu Radživa Gandija, nekadašnjeg premijera Indije koji je ubijen 1991. godine.

A. Novaković Poznati na filmu

O zvezdama i njihovom životima snimljeno je već više filmova. Val Kilmer je u filmu 'The Doors' igrao Džima Morisona, Hoakin Finiks je glumio Džonija Keša u ostvarenju 'Walk the Line', Vil Smit je u filmu 'Ali' igrao boksera Mohameda Alija. Mira Sorvino je igrala Merilin Monro u filmu 'Norma Jean & Marilyn', Salma Hajek je sjajno odigrala rolu Fride Kalo, a Džejmi Foks se odlično snašao u ulozi Reja Čarlsa...

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.