Ako ste ste pitali zašto stjuardese SEDE NA RUKAMA tokom poletanja, ovaj odgovor će vas PRENERAZITI

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2024, 15:58

Ako ste ste pitali zašto stjuardese SEDE NA RUKAMA tokom poletanja, ovaj odgovor će vas PRENERAZITI

Ovaj položaj uključuje čvrsto vezanje vašeg sigurnosnog pojasa, sedenje uspravno, sedenje na rukama - dlanovima nagore, palčevi uvučeni i ruke opuštene - i postavljanje stopala ravno na pod. Cilj je da držati telo u krutom položaju

Pripremite se za burnu istinu. Poletanje u oblake ponekad može dovesti do problema. Ali, kada su nevolje u toku, zauzimanje ove pozicije dobro dođe stjuardesama.

"Da li ste se ikada zapitali zašto članovi kabinskog osoblja sede >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 'na rukama tokom poletanja i sletanja?'", pitala je Heni Lim, stjuardesa avio-kompanije "Cebu Pacific" na Filipinima, u TikTok video snimku "To se zove položaj oslonac", prenosi New York Post.

U video snimku, koji ima više od 30.000 pregleda, 29-godišnja Lim je otkrila tajne fascinantne sigurnosne procedure koje ona i njene kolege prate kako bi smanjili rizik od telesnih povreda u hitnim slučajevima.

"Ovaj položaj uključuje čvrsto vezanje vašeg sigurnosnog pojasa, sedenje uspravno, sedenje na rukama - dlanovima nagore, palčevi uvučeni i ruke opuštene - i postavljanje stopala ravno na pod. Cilj je da držati telo u krutom položaju tako da ako dođe do bilo kakve neplanirane vanredne situacije, telo bude manje oštećeno", objasnila je Heni.

Lim i njena koleginica sa posla demonstrirale su specijalno držanje, vezujući se za svoja sedišta i podvlačeći ruke ispod tela. "Ovo ograničava kretanje tela tako da postoji manja mogućnost povrede ako dođe do problema", objasnila je ona, dodajući da kabinsko osoblje ne sedi samo skrštenih ruku usred poteškoća u vazduhu, prenosi Mondo.

"Tokom poteškoća, takođe ćemo prolaziti kroz tihu proveru, koja nas priprema za hitnu situaciju tokom svakog poletanja i sletanja. Ovo uključuje svest o opremi za hitne slučajeve na licu mesta, proveru vrata, slušanje naredba i uočavanje bilo kakvog vizuelnog traga van aviona", rekla je Lim. I dok su korisnici TikTok-a bili zapanjeni ovim otkrićem, neki su se saosećali sa kabinskim osobljem zbog "užasnog" stresa stalnog pripremanja za nesreću.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.