Akcija prikupljanja sredstava za obnovu Zvezde

Izvor: Press, 12.Jan.2015, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija prikupljanja sredstava za obnovu Zvezde

Na sajtu za finansiranje nezavisnih projekata Kikstarter pokrenuta je akcija za prikupljanje pomoći kako bi se zgrada bioskopa Zvezda popravila i nastavila svoju osnovnu funkciju razvijanja u autentični kulturni centar.
U opisu projekta nalaze se podaci o tome zašto neformalni Pokret za osvajanje bioskopa iz Beograda želi da obnovi bioskop, da ga vrati u funkciju i to uz kompletan istorijat i objašnjenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da je u pitanju jedan od najstarijih bioskopa u Evropi.

Preko stranice Kikstarter moguće je uplatiti donaciju u narednih 30 dana, a prikupljen novac će biti uložen u građevinske radove kao što su zamena delova krova, čišćenje ventilacije i sistema za grejanje, zamena električnih i vodovodnih instalacija.

Aktivisti su naveli da im je cilj da skupe 30.000 funti, a ukoliko budu uspeli da prikupe potreban iznos za rekonstrukciju i ako im preostane novca uložiće ga u popravku vrata i prozora ili u nabavku nove opreme.

Oni su dodali da će Zvezda biti renovirana bez garancije da će raditi kao bioskop, zbog pravne bitke koja se vodi paralelno i koja će najverovatnije trajati godinama ali da im je krajni cilj da Zvezda postane javni prostor i da žele da spasu bioskope od propadanja.

Bioskop Zvezda je prodat kao deo firme "Beograd film" biznismenu iz Londona Nikoli Ðivanoviću, koji je zbog malverzacija sa tim preduzećem bio osuđen na tri godine zatvora i novčanu odštetu.

Adresa preko koje se može donirati novac je: https://www.kickstarter.com/projects/191726326/new-zvezda-cinema?ref=city.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.