Afrički mango – čudotvorna namirnica koja topi kilograme?

Izvor: Dzungla.org, 25.Avg.2011, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Afrički mango – čudotvorna namirnica koja topi kilograme?

U moru dijeta i raznih namirnica koje zatvaraju apetit pojavila se nova koja je odmah zaslužila epitet čudotvorna. Reč je o afričkom mangu, voću koje je osvojilo tržište dijetetskih proizvoda i bacilo senku na sve do sada poznate proizvode koji garantuju gubitak kilograma.

Egzotično voće, afrički mango je bogato vlaknima i ubrzava metabolizam. Takođe, pospešuje izbacivanje masti iz organizma i smanjuje procenat masnoće u krvi. Za razliku od običnog manga ima semenke >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << koje su izrazito bogate proteinima, a njihov ekstrakt je dostupan u obliku tableta.
Stručnjaci smatraju da bi čudotvorne tablete trebalo dodatno ispitati pre nego što se nađu na listi najpoželjnijih sredstava za gubitak kilograma, piše Dejli mejl.
Njihovu neverovatnu efikasnost potvrdio je i dr Mehmet Kengiz Oz, proslavljeni saradnik Opre Vinfri koji je sam probao tablete i potvrdio kako je bez prevelikih odricanja uz uzimanje jedne tablete dnevno u roku od mesec dana izgubio četiri kilograma. Proizvod je odmah preporučio svojim pacijentkinjama.
Tablete se prodaju putem interneta, a cena jedne bočice iznosi skoro 30 evra.
Istraživanje je pokazalo je da su ljudi koji su uzimali ove tablete tri puta dnevno u u period od mesec dana, izgubili 5, 3 odsto telesne težine, dok su ispitanici koji su primali placebo izgubili samo 1,3 odsto.
Ipak stručnjaci se slažu da je prerano da se ova namirnica nazove čudotvornom jer njena svojstva još nisu dokazana. Nuspojave koje su do sada poznate su glavobolja i nesanica, dok je trudnicama i dojiljama zabranjena upotreba.
Afrički mango, jarko obojeno tropsko voće, uzgaja se samo u Kamerunu i dobro je poznat sastojak u tamošnjoj kuhinji. Afrička plemena ga stotinama godina koriste kao lek za smanjenje holesterola.
(Izvor: S media)

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.