A KAD ĆE SRBIJA? Švedska testira šestočasovno radno vreme!

Izvor: Telegraf.rs, 28.Avg.2014, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

A KAD ĆE SRBIJA? Švedska testira šestočasovno radno vreme!

Očekuje se da bi naredne godine novo radno vreme moglo da bude uvedeno u celom Geteborgu, a nezavisna komisija doneće odluku o eventualnom uvođenju iste prakse u celoj zemlji

Švedske vlasti razmatraju uvođenje šestočasovnog radnog vremena očekujući da bi tom praksom mogli da smanje bolovanja radnika, povećaju njihovu produktivnost, ali i uštede novac.

U cilju testiranja novog radnog vremena, u Geteborgu su u toku pripreme za eksperiment u domu za starije >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << osobe “Vastra Hisingen”, sa 60 zaposlenih. Zaposleni u domu za starije osobe gde će biti sproveden eksperiment, primaće istu platu kao i njihove kolege u drugim takvim domovima.

Očekuje se da bi naredne godine novo radno vreme moglo da bude uvedeno u celom gradu, a nezavisna komisija doneće odluku o eventualnom uvođenju iste prakse u celoj zemlji. Švedske vlasti smatraju i da bi kraće radno vreme moglo doprineti većoj potražnji za novim kadrovima za određene poslove.

Inače, još pre nekoliko meseci švedska vlada je isti eksperiment otpočela sa državnim službenicima u Geteborgu, kako bi se ispitalo da li takva praksa povećava produktivnost zaposlenih, tako da oni ovog leta rade šest umesto uobičajenih osam sati dnevno.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BLAGO NJIMA: Švedska testira šestočasovno radno vreme!

Izvor: Kurir, 28.Avg.2014

Očekuju da će ovom praksom smanjiti bolovanja radnika, povećati njihovu produktivnost i uštedeti novac..STOKHOLM - Švedske vlasti razmatraju uvođenje šestočasovnog radnog vremena očekujući da bi tom praksom mogli smanjiti bolovanja radnika, povećati njihovu produktivnost i uštedeti novac....

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.