Izvor: RTS, 09.Nov.2023, 11:52

Aмеричка база у Ираку гађана из дрона, узбуна и у амбасади САД у Багдаду

База Ел Харир, у којој су амерички војници на северу Ирака, погођена је из дрона, јавља Ројтерс позивајући се на неименоване изворе.
Огласиле су се и сирене за ваздушну опасност у амбасади Сједињених Држава у Багдаду, али засад нема информацијама >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << о жртвама.
Америчке и међународне снаге са седиштем у Ираку и у Сирији су последњих недеља у стању приправности услед десетина напада на њихове базе откако је избио рат између Израела и Хамаса.
Одговорност за највећи број напада преузела је група "Исламски отпор у Ираку", наводећи да су они одговор на америчку подршку Израелу у рату против Хамаса.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.