Izvor: RTS, 11.Mar.2024, 22:27

Непреспавана ноћ са Интервентном јединицом 92 - заплена дроге, ножева, палица, напади на тимове

Напад ножем на два тима, заплена дроге, ножева, палица, све то стало је у, како сами кажу, миран викенд за Интервентну јединцу 92. Последњих месец дана посебан акценат дају на проналазак ножева. Екипа РТС-а била је у ноћној патроли са једним тимом Интервентне јединице >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 92.
Интервентни тим позивног броја 9243 уочава, њима сумњиво возило са четири мушке особе. Након детаљног претреса ствари и возила, код једног младића проналазе нож. Одмах га приводе у најближу полицијску станицу. Истовремено, нож проналази и други тим. Такође хапси.
"Мирнија је ноћ за нама, имали смо среће да нисмо имали неких већих интервенција, поступали смо редовно. У последњих месец и по дана појачан је проналазак предмета погодних за извршење тих тешких кривичних дела са елементима насиља, предмета погодних за извршење разбојништава, наношења тешких телесних повреда као што су ножеви, палице, телескопске палице... Чинимо све што је у нашој моћи да што више таквих предмета склонимо са улице, те да лица буду законски процесуирана", каже Жељко Бошњаковић, вођа тима, Интервентнe јединицe 92.
Интервентна зауставља свакога ко је сумњив. Претресају сваки део возила, уобичајена места где дилери крију дрогу.
"За Интервентну јединицу 92 је врло честа и уобичајена појава, да се проналазе опојне дроге, разног типа - марихуана, спид, кокаин. Вечерас нисмо имали среће да пронађемо, али иначе се то налази врло често и чак шта више интервентна јединица може се похвалити са озбиљним запленама како ових дана, тако и у некон ранијем дужем периоду", каже Бошњаковић.
Тимови Интервентне јединице 92 раде смене од по 12 сати, и дању и ноћу. Како кажу, нема правила која је интересантнија. Занимљиве ствари проналазе и дању и ноћу.
Такозвани штек пронађен је у дневној смени. Наизглед обично, прописно паркирано возило, међутим у њему загонетно отварање простора са доста дроге. Кажу, штекови су неретка појава, могу бити у разним возилима, моторима.
"Упалимо возило, упалимо светла, притисамо тастер за маглу и дамо десни мигавац и штек се само отворио. Ево погледајте. Овде има, рекао бих, подоста робе".
Не тако буран викенд за Интервентну, завршен је јутрос, када их је једна особа у Земуну напала ножем, након чега је брзо савладана.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.