Izvor: RTS, 07.Sep.2023, 23:57

Објављени детаљи шетње Београд прајда 9. септембрa

Шетња Београд Прајда је заказана за 9. септембар у 17 часова, а почетак окупљања за учеснике је од 16 часова у парку Мањеж, када ће бити отворени улазни пунктови, саопштила је прес служба Београд прајда. 
Улазни пунктови се налазе на локацијама у Улици >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << краља Милана, код хотела Москва, раскрсницама Ресавске и Бирчанинове и Ресавске и Мишарске и на улазу у Kраља Милана са Трга Славија.
"На пунктовима ће, поред припадника полиције, бити присутно лиценцирано обезбеђење, оранизатори и волонтери, који ће се постарати да свако безбедно приступи шетњи и концертима и добије наруквицу неопходну за шетњу", наводи се у саопштењу.
Шетња ће се из парка Мањеж, наставити Немањином улицом, улицама Kнеза Милоша и Kраља Милана, Тргом Николе Пашића до Народне скупштине, затим поново улицом Kнеза Милоша и Немањином до парка Мањеж.
Након шетње, од 19 часова, у парку Мањеж биће одржан концерт.
Организатори наглашавају, да током шетње неће бити дозвољене било какве пароле или транспаренти који садрже натписе који нису у складу са вредностима и политикама Београд Прајда, а што укључује поруке мржње на националној, верској или етничкој основи, дискриминацију, увреде, хомофобију, трансфобију, мизогинију и позиве на насиље. 
Београд Прајд ове године одржава се под слоганом "Нисмо ни близу", наглашавајући да се ЛГБТQ+ заједница у Србији суочава са повећаним насиљем и дискриминацијом, и да се захтеви Београд Прајда нису променили од 2014. године, закључује се у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.