Izvor: RTS, 07.Mar.2024, 19:53

Временска прогноза за 8. март 2024.

Сутра до средине дана, а за викенд поново сунчано и осетно топлије. Циклон који условљава падавине измештаће се ка Егејском мору, истовремено расте ваздушни притисак и доноси разведравање. Још сутра смо под утицајем хладнијег ваздуха који је стигао са североистока. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Јутарња температура од 2 до 6 степени, а највиша дневна од 8 до 12. У Београду киша до поднева и темпераутра до 11 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)
08.03.2024. Петак - Претежно облачно, местимично са слабом кишом, на планинама са слабим снегом. После подне и увече престанак падавина и делимично разведравање. Ветар слаб и умерен, источни и југоисточни. Јутарња температура од 2 до 6, а највиша дневна од 8 до 12 степени.
09.03.2024. Субота - Војводини и централној Србији претежно сунчано и топлије. У осталим крајевима мало до умерено облачно, после подне и увече ново наоблачење са југозапада местимично са краткотрајном кишом или локалним пљуском. Југоисточни ветар у појачању, нарочито у кошавском подручју (на југу Баната са ударима олујне јачине). Најнижа температура од -2 до 4, а највиша дневна од 12 до 16 степени. Увече и током ноћи у свим крајевима наоблачење са Јадрана, али оно ће тек понегде условити краткотрајну кишу или локални пљусак. Упозорење: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 70%.
10.03.2024. Недеља - Умерено облачно, већи део дана суво, још топлије и ветровито. Дуваће умерен, на планинама и у кошавском подручју јак, а на југу Баната и у доњем Подунављу олујни југоисточни ветар. Најнижа температура од 3 до 10, а највиша од 14 у Тимочкој Крајини до 20 степени у западној и централној Србији. Увече и ноћи наоблачење с кишом и пљусковима уз престанак кошаве. Упозорење: Удари ветра > 24 m/s, вероватноћа 60%.
11.03.2024. Понедељак - Ујутро и пре подне претежно облачно с кишом и локалним пљусковима, на планинама са снегом. После подне разведравање. Дуваће умерен југозападни ветар. Најнижа температура од 6 до 10, а највиша дневна од 14 до 18 степени. Упозорење: Количина падавина већа од 20 l/m² за 12h, вероватноћа 50%.
Прогноза временa за наредних пет дана (од 12.03.2024. до 16.03.2024.)
Променљиво време са честим пролазним наоблачењима са кишом, на планинама са снегом, уз сунчане периоде између њих, док ће температура бити у постепеном паду.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.