Михајловић потписала прве субвенције од 8.000 евра таксистима за куповину нових возила

Izvor: 011vodič.com, 15.Jul.2020, 19:47

Михајловић потписала прве субвенције од 8.000 евра таксистима за куповину нових возила

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић потписала је данас првих 29 решења о одобравању субвенција од по 8.000 евра таксистима и превозницима за куповину нових аутомобила.
Kако је објаснила, одобравањем субвенција држава жели да подстакнемо >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << куповину нових аутомобила који испуњавају највише еколошке стандарде са моторима „евро 6“ или хибридних и електричних аутомобила, како би грађани прво добили квалитетнију и безбеднију вожњу, чистији ваздух и квалитетније еколошко окружење.
„Сада смо одобрили субвенције од 232.000 евра, а поднета су укупно 1.442 захтева превозника за куповину нових аутомобила, који ће бити обрађивани у наредном периоду“, казала је она.
Михајловић је истакла да ће превозници и таксисти са решењима о субвенцији потписати уговоре са банкама или лизинг кућама о куповини нових возила, а да ће им након тога у најкраћем року бити уплаћена субвенција од 8.000 евра.
На основу Уредбе о додели субвенција, таксисти и превозници су у обавези да возило не могу да отуђе у наредне три године, а министарство ће од сутра почети да обавештава превознике о одобреним субвенцијама.
Бета


The post Михајловић потписала прве субвенције од 8.000 евра таксистима за куповину нових возила appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.