Izvor: RTS, 07.Jun.2023, 23:10

Хрватска, заплена 745 килограма кокаина највећа у историји

Заплена 745 килограма кокаина у ријечкој луци, вредног више од 20 милиoна евра највећа је у историји полиције и царине када се говори о маси, речено је на конференцији за новинаре у Дирекцији полиције.
Начелник Полицијског националног уреда за сузбијање >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << корупције и организованог криминала (ПНУСКОК) Марио Ковач нагласио је да су заплене које су царина и полиција оствариле у протекла три до четири месеца импресивне, додајући да су неке од њих у категорији десетак највећих у Хрватској, преноси агенција Хина.
''Још једном смо доказали да смо као снаге сигурности спремне одговорити на изузетно комплициране сигурносне изазове, што овакав облик организираног криминалитета дефинитивно јест'', додао је Ковач.
Андреј Франуловић, начелник Подручне царинске службе Ријека, истакао је да последња заплена није појединачни случај, као и да заплене трају већ неко време.
''Царинска управа је у сарадњи с полицијом током последња четири месеца спровела редовне активности у циљу сузбијања кријумчарења дроге, а нагласак је био на промету контејнера који долазе у луку. Извршили смо пет провера са службеним псом и техничким средствима с којима располажу полицајци и цариници'', рекао је Петар Јуратовац, помоћник директора Сектора за мобилне јединице у Царинској управи.
Он је навео да је заплењено 745 килограма кокаина чија је вредност процењена на више од 20 милиона еура.
Начелник Полицијске управе приморско-горанске Хари Брнад прецизирао је да је реч о кокаину високе чистоће која се зависно од пошиљке креће између 80 и 90 одсто.
''Када крене у уличну продају и меша се с разним додацима, маса дроге се повећа пет пута. Можете замислити каква је то количина дроге и који је то ударац организованим криминалним групама који смо нанели заједничким радом", рекао је Брнад.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.