Припадници 72. специјалне бригаде десантирали рониоце (видео)

Izvor: 011vodič.com, 15.Jul.2020, 20:28

Припадници 72. специјалне бригаде десантирали рониоце (видео)

Војни сепецијалци из састава 72. бригаде за специјалне операције налазе се на обуци у у рејону преводнице Кајтасово, где су извели десант ронилаца из хеликоптера на водену површину, десант из чамаца при пуној брзини и вертикални маневар применом технике брзог спуштања.
>> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com <<
– Захваљујући великим улагањима у нашу војску, захваљујући великим улагањима у 72. бригаду за специјалне операције, могли смо данас да изведемо ову вежбу. За ову вежбу морали сте да имате хеликоптер, као и нове конопце, одговарајућу опрему, али и ронилачку опрему за рониоце који су искакали из хеликоптера – изјавио је министар одбране Александар Вулин, саопштило је Министарство одбране.

Говорећи о значају опреме, министар одбране је подсетио да су прошле деценије од како смо куповали не само ново, него и најмодерније.
Како је истакао командант Батаљона за специјалне операције „Грифони“ потпуковник Драган Кужет приказана је обука „извођење диверзије” кроз три тачке.

– Све акције специјалних јединица заснивају се на два посебна ефекта која желимо да постигнемо – изненађење и тајност. Све то радимо до аутоматизма под паролом што више зноја у миру, мање крви у рату – рекао је Кужет.

Након приказа обуке, министар Вулин је присуствовао и презентацији верачке и ронилачке опреме којом су опремљени припадници Батаљона за специјалне операције „Грифони”.
Приказу обуке присуствовао је и бригадни генерал Мирослав Талијан, командант 72. бригаде за специјалне операције.
Политика.рс


The post Припадници 72. специјалне бригаде десантирали рониоце (видео) appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.