Izvor: RTS, 20.Apr.2023, 07:31

Штрајк аеродромског обезбеђења, отказује се 700 одлазних летова у Немачкој

Сва полетања са четири аеродрома у Немачкој биће отказана због штрајка радника обезбеђења, на који је позвао синдикат Верди, а са последицама прекида суочиће се најмање 100.000 људи.
Према немачком аеродромском удружењу АДВ, због штрајкова на аеродромима >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у Дизелдорфу, Хамбургу, Келну и Бону, биће отказано око 700 одлазних летова.

Слетање на аеродром и даље ће бити могуће, али је очекивано да ће летови каснити или бити отказани. Синдикат Верди је такође позвао особље обезбеђења да обустави рад на аеродрому у Штутгарту у петак, а није познато колико отказивања ће то проузроковати.
Разлог за штрајк су преговори између синдиката и Савезног удружења компанија за безбедност у ваздухопловству о бонусима за ноћне смене, рада суботом, недељом и за време државних празника, којима није постигнут напредак. Висока инфлација у највећој европској економији изазвала је талас штрајкова последњих месеци јер радници траже веће плате како би надокнадили растуће трошкове живота.
Синдикат железнице и транспорта ЕВГ најавио је једнодневни штрајк за петак. ЕВГ захтева 12 одсто повећања плата својих 230.000 чланова због раста инфлације и трошкова живота.
Штрајк је почео у три ујутру и трајаће до 11 часова, утицаће на рад педесетак железничких компанија међу којима је и државна Дојче Бан, која је највеће железничко предузеће у Европи.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.