Izvor: RTS, 24.Jan.2024, 11:44

Због пожара у Блоку 70 повећан број загађујућих материја

Због пожара у Блоку 70 на Новом Београду ваздух је у том делу града додатно загађен, али и у деловима града куда се креће дим. Препорука је да се обављање активности преусмери на затворени простор док се не побољша квалитет ваздуха, а ако излазите – ставите маску >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << која штити од загађујућих материја.
Градски завод за јавно здравље Београд прати концентрације загађујућих материја на локацијама које се налазе у потенцијалној зони утицаја пожара у Кинеском тржном центру.

У периоду од 7.00 до 8.00 забележен је пораст концентрација загађујућих материја, пре свега суспендованих честица ПМ10, ПМ2,5, НО2 и ЦО које се могу довести у везу са пожаром, на мерним местима АМС Нови Београд-Омладинских бригада, АМС Земун-Тошин Бунар и АМС Земун-Угриновачка.
У периоду од 8.00 до 9.00 забележен је благи тренд опадања концентрација загађујућих материја на тим мерним станицама, док су концентрације загађујућих материја благо повишене на мерним местима АМС Ада Марина, АМС Ада Петља и АМС Баново брдо.
Према подацима са портала Беоеко ваздух је загађен на овим локацијама, што значи да се здравствене тегобе могу јавити у целој популацији, с тим што се код осетљивих група могу јавити озбиљније здравствене тегобе него у популацији здравих особа.
Препорука је да се обављање активности преусмери на затворени простор док се не побољша квалитет ваздуха.
Ако ипак излазите напоље, препоручује се ношење маски.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.