7 istina o ljubavi koje razumeju samo oni koji su doživeli pravu ljubav

Izvor: 011vodič.com, 28.Feb.2021, 09:19

7 istina o ljubavi koje razumeju samo oni koji su doživeli pravu ljubav

Ljubav ume da bude komplikovana, sirova, bolna. Ume da bude i nežna i oslobađajuća.
 Foto: ShutterStock
“Volim te” može da znači toliko toga… Ali, u svojoj najčistijoj formi, ljubav je najmoćnija emocija koja postoji. Briše sve nesigurnosti, svaku sumnju koju smo ikada osetili.
Donosi ti osećaj spokoja, pripadanja, spoznaju sopstvene vrednosti. Onoga što jesmo i što možemo da budemo.
Doživeli ste nekad takvu ljubav? Živite je upravo, ovog trenutka? Možda >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << ćete onda imati i da dodate ponešto…
Evo nekoliko velikih istina o ljubavi koje spoznamo tek kad je doživimo.
1. Da biste mogli da volite nekoga, morate prvo voleti sebe.
2. Ljubav ima mnogo širu konotaciju od one romantične koju joj obično pripisujemo. Može da bude haotična, ‘sirova’, bolna čak, takva da nas tera da zaronimo dublje nego što smo ikada i pomislili da možemo.
I ona prava najčešće i jeste takva – natera nas da spoznamo svoju pravu prirodu, silnu i nesputanu. Onu koja nas je plašila dok nismo iskusili ljubav.
3. Ljubav je bezuslovno prihvatanje onoga koga volimo. Bez osuđivanja. Tako da smo stalno na njegovoj (ili njenoj) strani.
4. Ljubav je… prepuštanje osećaju. Jer naš ‘osećaj’ ne greši nikad. Nemojte slušati šta vam govore drugi. Nemojte slušati ni sopstveni racio. Pratite samo ono što osećate, to je jedini način da uvek budete na dobrom putu.
5. Ljubav ne poznaje uslove. Ako ima uslova – to znači da nema ljubavi među vama.
6. Ljubav ne poznaje stid ni krivicu. Kad volite nekoga, zaista, ne stidite se da kažete da vam je potrebna pomoć, ne plašite se da pokažete slabosti,
7. I možda najvažnije… Ljubav čini da strahovi nestanu. Zauvek, ako imate sreće…



The post 7 istina o ljubavi koje razumeju samo oni koji su doživeli pravu ljubav appeared first on Zenski Magazin.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.