Izvor: RTS, 29.Feb.2024, 18:49

Влада дала сагласност - још 67 медикамената на терет осигурања

Влада Србије усвојила је на седници Решење о давању сагласности на измењени Правилник о листи лекова који се прописују и издају на терет средстава обавезног здравственог осигурања. И ове године биће организована наградна игра "Узми рачун и победи" у циљу сузбијања >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << сице економије.
Правилником се, како је саопштено након седнице владе, предлаже стављање 67 медикамената на Листу лекова, међу којима је 15 нових.
Предлаже се и проширење индикација за лекове који се већ налазе на Листи лекова, уз закључење посебних уговора и стављање шест дијететских производа на ту листу.
И ове године се организује наградна игра "Узми рачун и победи" Влада Србије одлучила је да и ове године организује наградну игру „Узми рачун и победи”, саопштено је данас после седнице Владе. Наградна игра организује се у циљу јачања пореске културе, подизања свести грађана и привреде о значају сузбијања сиве економије, стимулације безготовинских плаћања и мотивације за поштовање прописа, побољшање примене Закона о фискализацији, наводи се у саопштењу Владе. Наградна игра биће организована у два круга: „Узми рачун и победи – први круг“ и „Узми рачун и победи – други круг.“

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.