Izvor: RTS, 24.Apr.2023, 06:05

Зеленски: Ситуација није добра, али се боримо; Москва: Црноморска флота одбила напад дроновима на Севастопољ

Рат у Украјини – 424. дан. Црноморска флота одбила напад дроновима на Севастопољ, каже начелник те области. Генералштаб украјинске војске наводи да су током недеље одбили 60 руских напада. С друге стране, Москва је навела да су заузели још две територије у Бахмуту, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << док настављају са покушајем да преузму пуну контролу над тим градом. Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је да је ситуација тешка, али да се Украјинци боре и да је земља јача него што је била пре годину дана.
Битка за Бахмут претворила се у једну од најкрвавијих у рату у Украјини. Траје већ 14 месеци, а град је скоро потпуно уништен артиљеријским гранатирањем и уличним борбама.

Министарство одбране Русије саопштило је у недељу да су руске снаге заузеле још две територије у Бахмуту, док настављају са покушајем да преузму пуну контролу над градом.
Локални украјински званичници саопштили су јуче да су Харков и околна места гађани са најмање пет руских пројектила, преноси Укринформ.
Бивши председник Русије Дмитриј Медведев упозорио је да ће Москва одговорити раскидом споразума који омогућава извоз житарица из Украјине ако Г7 забрани извоз у Русију.
Г7 наводно разматра да потпуно преокрене своју стратегију санкција тако да се извоз у Русију аутоматски забрани, осим у случају робе која је укључена у попис производа који се смеју слати у земљу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.