6 načina da se razbudite

Izvor: Prva.rs, 14.Nov.2014, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

6 načina da se razbudite

Dosad su istraživanja pokazala da ispijanje kafe smanjuje rizik za dijabetes, depresiju i neke vrsta raka.
Ali ako vam ispijanje kafe zbog nekih razloga ne odgovara ili niste u mogućnosti slediti tu svoju jutarnju naviku, postoje i druge mogućnosti. Ovo je šest načina da se razbudite koje donosi Huffington Post.
1. Istezanje
Zauzmite "riblju pozu". Lezite na leđa i stavite ruke ispod bokova. Zatim podignite grudi iznad ramena i polako istegnite glavu. Ova vežba stimuliše >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << telo i pomaže u borbi protiv umora.
2. Jedite jabuku
Ovo je brzinski način da se razbudite. Jabuke sadrže prirodne šećere i druge ugljene hidrate koji mogu da pomognu da se stabilizuje nivo šećera u krvi. Na isti način će delovati i banana i pomorandža. Ako ste u mogućnosti kombinujte voće s grčkim jogurtom za osećaj sitosti.
3. Izvucite se iz kreveta i vežbajte
Ovo vam je sigurno zadnja stvar na pameti u rano jutro, posebno odmah nakon buđenja. Vežbanje oslobađa endorfine zbog kojih se osećamo dobro. Ne trebate da trčite 10 kilometara, dovoljno je 7 minuta nekog treninga, koliko će vam otprilike trebati da skuvate kafu.
4. Izađite na vazduh i jutarnje sunce
U ove zimske dane sve je manje sunčanih dana, ali nemojte da se obeshrabrite. Izađite malo na vazduh, to će vas razbuditi, ali i ojačati imunološki sistem. Sunčeve zrake podstaćiće dobro raspoloženje.
5. Tuširanje
Tuširanje malo hladnijom vodom može biti totalno neprivlačno. Ali s vremenom se naviknete, a ta promena temperature može da smanji stres. Ako vam je tuširanje hladnom vodom ipak malo previše, krenite postupno. Umijte se hladnom vodom, biće sličan efekat.
6. Čaj
Često možemo čuti preporuke stručnjaka da kafu zamenimo čajem.

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.