Izvor: RTS, 06.Maj.2023, 19:03

Временска прогноза 6. мај 2023.

Претежно сунчано и топло. После подне, уз локални развој облачности, у Војводини, као и у брдско-планинским пределима југозападне и јужне Србије очекује се појава краткотрајне кише или пљуска са грмљавином. Ветар слаб до умерен, на југу Баната ујутро и пре подне >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << краткотрајно јак, јужни и југоисточни, после подне у Војводини у скретању на северни. Најнижа температура од 5 до 14, а највиша од 24 до 27 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

07.05.2023. Недеља: Претежно сунчано и топло. После подне, уз локални развој облачности, у Војводини, као и у брдско-планинским пределима југозападне и јужне Србије очекује се појава краткотрајне кише или пљуска са грмљавином. Ветар слаб до умерен, на југу Баната ујутро и пре подне краткотрајно јак, јужни и југоисточни, после подне у Војводини у скретању на северни. Најнижа температура од 5 до 14, а највиша од 24 до 27 степени. У току ноћи облачност из Војводине измештаће се ка западној, централној Србији и Тимочкој Крајини местимично уз кишу и пљускове. Упозорења: Локална појава грмљавина, вероватноћа 80%.
08.05.2023. Понедељак: У Војводини суво са сунчаним интервалима уз умерен и јак северозападни ветар. У осталим крајевима променљиво облачно, местимично с кишом, пљусковима и грмљавином. Најнижа температура од 9 до 15, највиша дневна од 19 до 24 степена. Упозорења: Локална појава грмљавина са количином падавина ≥ 10 l/m² у периоду до 3h, вероватноћа 90%.
09.05.2023. Уторак: У већем делу променљиво облачно и суво, а појава кише или локалног пљуска са грмљавином очекује се још на југу и истоку Србије. Ветар слаб и умерен, југоисточни, у кошавском подручју крајем дана у појачању. Најнижа температура од 7 до 12, највиша дневна од 16 до 20 степени. Упозорења: Локална појава грмљавина, вороватноћа 70%.
10.05.2023. Среда: Дуваће јака и олујна кошава. Нова наоблачење с кишом и локалним пљусковима са грмљавином прво ће захватити западне и југозападне крајеве Србије, а увече и у току ноћи ће се проширити на целу земљу. Најнижа температура од 7 до 12, највиша дневна од 16 до 20 степени. Упозорења: Удари ветра > 24 m/s, вероватноћа 90%. Локална појава грмљавина са количином падавина ≥ 10 l/m² у периоду до 3h, вероватноћа 70%.
Прогноза временa за наредних пет дана (од 11.05.2023. до 15.05.2023.)
Нестабилно с честом кишом, пљусковима и грмљавином, а локално и са условима за обилније падавине. У кошавском подрујчу ветровито. Максимална температура у већем делу од 16 до 21 степен.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.