Парадајз 50, краставац 40 динара, али промета нема

Izvor: 011vodič.com, 19.Jul.2020, 16:06

Парадајз 50, краставац 40 динара, али промета нема

Репортери „Новости“ обишли су током јучерашњег дана престоничке пијаце на којима су затекли велики број купаца, али према речима продаваца, промет им је знатно опао.


– Цене смо спустили колико смо могли само да роба не пропадне, али не вреди. У овом периоду године >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << увек слабо иде продаја јер су људи на одморима. Сада је ту и пандемија вируса корона, тако да гора времена не памтимо – разочарано прича Љиљана, закупац тезге на пијаци „Зелени венац“.
Од поврћа купци највише пазаре парадајз и краставац. За килограм омиљеног црвеног поврћа потребно је издвојити од 50 до 80 динара, у зависности од врсте и величине, док је цена килограма краставаца 40 динара.
Продавци нуде и комад љуте паприке за 10 динара, три кукуруза шећерца за 100 динара и главицу белог лука по цени од 50 динара.



Траже се и лубенице, а коштају 50 динара по килограму.
– Грађани радије купују ове исечене на пола, зато њих углавном и имамо. Ваљда виде какве су изнутра, а и мање теже, мислимо да је то разлог – објашњавају продавци.


Продаја диња је такође солидна. Килограм кошта од 60 до 90 динара.
Малине и боровнице, кажу, скоро да нико и не купује. Килограм малина кошта 450 динара, а гајених боровница 350.
Своје место на тезгама заузеле су и брескве и кајсије. Како кажу закупци, неупоредиво више људи купују брескве јер им је цена од 40 до 80 динара по килограму, док за кајсије треба издојити 200 динара.
У великој количини има и банана које коштају од 80 до 120 динара.
Килограм лимуна, који се много тражи, кошта 250 динара.


ПОШТУЈУ МЕРЕ КРИЗНОГ ШТАБА
ЗАКУПЦИ тезги на градским пијацама труде се да поштују све мере заштите против ширења вируса корона. Већина носи маску, иако су на отвореном, а доста је и оних који на рукама имају хигијенске рукавице. Како кажу, колико могу, поштују и препоручено држање дистанце.
ЦЕНЕ
КРУШКЕ 200 МАРЕЛА ВИШЊЕ 100 ШЉИВЕ 70 ЦРНО ГРОЖЂЕ 150 БОРАНИЈА 200 ПАПРИКА 80 – 120 ТИКВИЦЕ 50 ШАРГАРЕПА 50 Новости.рс


The post Парадајз 50, краставац 40 динара, али промета нема appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.