5 tipova ženskog orgazma

Izvor: Piplmetar.rs, 05.Jan.2024, 05:35

5 tipova ženskog orgazma

Koje vrste ženskog orgazma postoje i kako ih postići?
Često sledimo korisne rutine i navike u svakodnevnom životu, ali kada su u pitanju intimnost i seks, monotonija može biti prepreka zadovoljstvu. Ako ste se navikli da do orgazma uvek dolazite na isti način, bilo uz pomoć seksualnih igračaka, penetracije ili drugih tehnika, možda ćete propustiti čitav niz zadovoljstava.
Šta je orgazam i postoji li samo jedna vrsta? Počnimo tako što ćemo definisati šta je orgazam. >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Prema Američkom psihološkom udruženju, orgazam je maksimalna tačka zadovoljstva koju osoba dostigne tokom seksualne aktivnosti. U ovom trenutku telo oslobađa napetost, a perinealni mišići, analni sfinkter i reproduktivni organi se ritmično kontrahuju.
Ono što mi zamišljamo kao orgazam je u stvari klitoralni orgazam. Ali, kako tvrde stručnjaci, on nije jedini koji žena može da doživi.
Vrste ženskog orgazma: 1.Klitoralni orgazam Klitoris je organ dizajniran da pruža zadovoljstvo, sa oko 8.000 nervnih završetaka na spoljašnjoj strani ženskih genitalija. Iako je klitoris obično protagonista većine ženskih orgazama, oni mogu biti još prijatniji ako se ne ograničite samo na ovu oblast. Klitorisni orgazam se postiže stimulacijom ovog organa.
2. Orgazam od vaginalnog prodiranja Samo oko 30% žena doživljava orgazam kroz penetraciju. Obično je odgovorna čuvena G-tačka, erogena zona u prvom delu vagine. Ako vam je ovo teško ili mislite da nikada niste doživeli vaginalni orgazam, pokušajte sa postavljanjem jastuka pod karlicu dok ste u misionarskoj pozi.
3. Orgazam materice Iako manje poznat od drugih vrsta orgazama, prema stručnjacima seksolozima, on je jedan od najprijatnijih. Kada je žena veoma uzbuđena, materica se podiže, ostavljajući vaginu i njen zadnji deo dostupnim. Idealna pozicija da doživite ovu vrstu orgazma je ona u kojoj možete da kontrolišete pokret, na primer, tako što ćete biti na vrhu svog partnera. „Mini savet: morate imati sjajnu i dugu predigru da biste bili 100% uzbuđeni.
4. Mešoviti orgazam Stručnjaci potvrđuju da je mešoviti orgazam, koji kombinuje klitorisnu i vaginalnu stimulaciju, najprijatniji od svih.Dovoljno je da stimulišete klitoris dok partner penetrira i na pravom ste putu.
5. Višestruki orgazam Za razliku od muškaraca, žene mogu imati višestruki orgazam. To je nekoliko orgazama koji se javljaju jedan za drugim.
Katarzyna Bialasiewitz/istock/gettyimagesplus
Nastavite da čitate
?>



Opširnije
Izvor: Lepota i zdravlje

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.