5 popularnih pesama koje su prvobitno bile namenjene drugim izvođačima

Izvor: 011vodič.com, 27.Feb.2021, 12:06

5 popularnih pesama koje su prvobitno bile namenjene drugim izvođačima

Pop muzičari uglavnom ne pišu svoje pesme ili bar ne u potpunosti. Iza njih najčešće stoji armija tekstopisaca, aranžera, kompozitora, producenata i drugih kreativaca koji stvaraju hitove kao na traci.
Nakon što oni obave svoj posao, pesme bivaju ponuđene odgovarajućim izvođačima, koji onda odlučuju da li da ih prihvate.
U istoriji popularne muzike se puno puta desilo da su muzičari odbili pesme, koje su kasnije postale hitovi za druge izvođače. U narednim redovima ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << vam otkriti nekoliko najpoznatijih primera ovog fenomena.
Shape of You



Spot za pesmu Shape of You Eda Širana ima više od 5 milijardi pregleda na Jutjubu. On je, međutim, priznao da je ovu pesmu pisao s namerom da je da Rijani.
Popularni engleski pevač je ipak u poslednjem trenutku odustao od ovog plana, smatrajući da Shape of You više leži njegovom stilu, posebno zbog njenog teksta.
Rock Your Body



Producentski duo The Neptunes, koji čine Farel Vilijams i Čed Hugo, napisao je Rock Your Body za kralja popa lično, Majkla Džeksona.
On nije bio naročito oduševljen pesmom, pa je ona završila kod Džastina Timberlejka, koji je od nje napravio veliki hit.
I Don’t Wanna Miss A Thing



Balada I Don’t Wanna Miss A Thing, u izvođenju benda Aerosmith, snimljena je za potrebe filma Armageddon (1996) i bila je veliki hit kada se pojavila. Njena autorka,
Dajen Voren, priznala je da je njena ideja bila da pesmu otpeva Selin Dion, s kojom je imala uspešnu saradnju u to vreme.
Umbrella



Rijanina pesma Umbrella je definitivno bila najveći hit 2007. Malo ljudi zna, međutim, da je ona prvo bila ponuđena Britni Spirs, ali njena diskografska kuća nije bila zainteresovana za ovu pesmu.
To se ispostavilo kao velika greška, budući da je Umbrella pokupila sve moguće nagrade, uključujući i Gremi za najbolju pesmu.
Let’s Get Loud



Kada smo prvi put čuli pesmu Let’s Get Loud od Dženifer Lopez, pomislili smo da ona zvuči kao nešto što bi inače otpevala Glorija Estefan.
Postoji vrlo dobar razlog za to. Naime, Estefan je jedan od autora ove pesme, ali je odlučila da je ponudi svojoj mlađoj koleginici jer je smatrala da je Let’s Get Loud suviše slična njenim starijim hitovima.



The post 5 popularnih pesama koje su prvobitno bile namenjene drugim izvođačima appeared first on Zenski Magazin.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.