Izvor: RTS, 04.Mar.2024, 19:34

Временска прогноза за 5. март 2024.

Сутра се највише падавина очекује на југу Србије - у нижим пределима киша, на планинама снег. У осталим крајевима смена сунца и облака и тек понегде краткотрајна киша или пљусак. Кошава ће дувати још ујутру и пре подне, од средине дана северац. Температура степен-два >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << нижа него данас, највиша дневна до 17 степени.
Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)
04.03.2024. Понедељак: Умерено наоблачење уз појачање јужног и југоисточног ветра, нарочито на планинама и у кошавском подручју, а на југу Баната очекују се и удари кошаве олујне јачине, током ноћи у слабљењу. Касно после подне и увече на југозападу и југу, а током ноћи и у већини крајева јужније од Саве и Дунава са кишом, а на високим планинама прелазак кише у снег. Највиша дневна температура од 14 до 19 °С. Упозорење: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 90%. Количина падавина ≥ 10 л/м² у периоду до 3 h.
05.03.2024. Уторак: Променљиво облачно уз смену сунчаних и облачних интервала и са локалном појавом краткотрајне кише или пљуска. Више падавина се очекује ујутро и пре подне на југу Србије где ће током већег дела дана бити претежно облачно, док ће на високим планинама падати снег. Ветар ујутро и пре подне слаб и умерен, источни и југоисточни, на подручју јужног Баната и доњег Подунавља повремено и јак. Од средине дана ветар ће бити у постепеном скретању на северни правац. Најнижа температура од 4 до 9 °С, а највиша дневна од 12 до 17 °С. Упозорење: Количина падавина ≥ 20 л/м² у периоду до 12 h, вероватноћа 80%.
06.03.2024. Среда: Претежно облачно, местимично са кишом или краткотрајним пљуском, а на високим планинама са снегом. Ветар слаб, променљив. Најнижа температура од 4 до 8 °С, а највиша дневна од 13 до 17 °С.
07.03.2024. Четвртак: Претежно облачно, местимично са кишом или краткотрајним пљуском, а на планинама са снегом. Ветар слаб до умерен, источни и југоисточни. Најнижа температура од 2 до 6 °С, а највиша дневна од 10 до 14 °С.
08.03.2024. Петак: Променљиво облачно, у већем делу суво са сунчаним интервалима, а краткотрајне падавине очекују се још понегде у брдско-планинским пределима. Ветар слаб до умерен, источни и југоисточни. Најнижа температура од 1 до 5 °С, а највиша дневна од 9 до 13 °С.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.