Izvor: RTS, 18.Dec.2023, 08:49

Гласови се још броје, према проценама ЦеСИД/ИПСОС листа око СНС-а освојила 46,2 одсто гласова, СПН 23,7 одсто

У Србији се јуче гласало на парламентарним, покрајинским и локалним изборима. Према проценама ЦеСИД/ИПСОС (88,4 одсто обрађеног узорка) у републички парламент улази 10 листа: Листа око СНС-а која је освојила 128 мандата, листа "Србија против насиља" са 65 мандата, листа >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << око социјалиста са 18 мандата, као и листе "Ми - глас из народа" и листа коалиције НАДА са по 13 мандата. Цензус је прешло и пет мањинских странака. Републичка изборна комисија је досад обрадила 7.687 од 8.273 гласачких места у Србији (7.40).
Осамнаест листа надметало се на јучерашњим парламентарним изборима, а процене ЦеСИД/ИПСОС показују да цензус прелази пет већинских и пет мањинских листа.

Процена је да је на изборе изашло 59,3 одсто уписаних бирача, што је више од 2022. када је гласало 58,6 одсто уписаних.
Републичка изборна комисија током дана ће објављивати податке са обрађених бирачких места.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.