Izvor: RTS, 24.Feb.2024, 09:38

Трампу наложено да исплати више од 454 милиона долара због финансијске преваре

Суд у Њујорку наложио је бившем председнику САД Доналду Трампу да плати више од 454 милиона долара након што је проглашен одговорним да је лажно представио нето износ новца који поседује, у случају финансијске преваре који је покренула државна тужитељка Њујорка >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Летиша Џејмс.
Исплата укључује казну од 354,9 милиона долара коју је судија државног суда на Менхетну Артур Енгорон одредио Доналду Трампу средином фебруара, пренео је Ројтерс.
Енгорон је такође одредио Трамповим синовима, Доналду Трампу млађем и Ерику, да сваки од њих плати скоро 4,7 милиона долара.
Бившем финансијском директору Организације Трамп Алену Вајселбергу наређено је да плати 1,1 милион долара.
Енгорон је такође издао Трампу забрану на три године да води било коју њујоршку компанију или тражи кредит од банака регистрованих у држави Њујорк, док је његовој двојици синова на две године забрањено да преузму лидерске позиције у фирмама.
Судија је рекао да се "потпуни недостатак кајања оптужених граничи са патолошким".
Трамп: Лов на вештице Трамп је случај назвао "ловом на вештице" од стране политичких противника.
Енгорон је одбио захтев Клифорда Роберта, адвоката отужених, да одложи извршење пресуде за 30 дана како би се омогућио "уредан процес након пресуде".
"Нисте успели да објасните, а још мање оправдате, било какав основ за одлагање. Уверен сам да ће Апелационо одељење заштитити ваша жалбена права", написао је судија Роберту у мејлу.
Тужитељка Летиша Џејмс претходно је саопштила да је спремна да покрене процес заплене имовине Доналда Трампа ако он не буде у могућности да исплати 454,8 милиона долара одређених пресудом.
“Ако нема средстава да плати, тражићемо механизме за извршење пресуде на суду и захтеваћемо од судије да заплени његову имовину", рекла је Џејмс у интервјуу за Еј-Би-Си њуз.
Поменула је Трампов небодер на Вол стриту и истакла да финансијски прекршаји нису без последица.
Ово представља други грађански спор који је Трамп изгубио, након претходног који је добила списатељица Џин Керол. Она је бившег председника САД оптужила за силовање, а Трампу је наређено да јој исплати 83,3 милиона долара одштете.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.