Izvor: RTS, 06.Mar.2024, 23:57

Пронађено 42 килограма дроге у резервоару камиона на прелазу Прешево

На граничном прелазу Прешево спречен је шверц више од 42 килограма синтетичке дроге скривене у резервоару камиона који је из Грчке ишао за Белгију.
Камион страних регистарских ознака, који се из Грчке упутио ка Белгији, на граничном прелазу Прешево >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је, на улазу у земљу, издвојен за преглед на царинском мобилном скенеру.
Како је саопштила Управа царина, анализом слике са скенера уочене су неправилности у пределу резервоара за гориво који је био преграђен за потребе кријумчарења.
“Царински службеници су приметили да је простор намењен за кријумчерење био замаскиран посебним гитом како би деловало да је реч о фабричкој изради”, пише у саопштењу.
Како се наводи, детаљним прегледом су сумње на које је указао снимак скенера потврђене, јер је унутрашњост резервоара била подељена тако да само једна четвртина прими гориво, док је већи део резервоара послужио за скривање наркотика.
Укупно је откривено 63 пакета прашкасте материје тешке 42.337 грама, која је приликом приручног тестирања одреаговала на синтетичку дрогу МДМА и амфетамин.
Дрога је, заједно са возачем и камионом, предата полицији.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.