Izvor: RTS, 21.Apr.2023, 05:53

Украјинци: Оборени руски дронови над Кијевом; Тас: Руси случајно испалили пројектил на Белгород

Рат у Украјини – 420. дан. Москва тврди да су руске снаге уништиле штаб украјинске војске у Бахмуту. Украјинци тврде да су оборили осам руских дронова иранске производње над Кијевом. Руска државна агенција Тас, позивајући се на Министарство одбране Русије, известила >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је да су Руси "случајно" на Белгород испалили пројектил који је изазвао снажну експлозију.
На фронту нема мира — жестоке борбе воде се у Бахмуту и Авдејевки. Портпарол руског Министарства одбране генерал-потпуковник Игор Конашенков рекао је да су руске трупе уништиле здружени штаб бахмутске групе украјинске војске.

У међувремену, руске власти пријавиле су снажну експлозију у Белгороду, граду у близини границе са Украјином, али још увек нема информација шта је узрок.
На друштвеним мрежама су објављене фотографије на којима се види велики кратер на улици.
У Кијеву је први пут од почетка рата боравио је генерални секретар НАТО-а. Каже да је будућност Украјине у Алијанси.
Председник Украјине Володимир Зеленски каже да је време да НАТО понуди чланство тој земљи.
Јенс Столтенберг је нагласио да то што савезници испоручују више авиона, тенкова и оклопне технике и што је десетине хиљада украјинских војника прошло обуку, мења ситуацију на бојном пољу.
Руски председник Владимир Путин рекао је да су се људи у Доњецку и Луганску, Запорошкој и Херсонској области годинама борили за право да буду са Русијом.
Ројтерс је објавио рекламни спот којим руска војска покушава да привуче што више људи да се боре у Украјини. Британски обавештајци тврде да Русија планира да регрутује додатних 400.000 професионалних војника.
И Украјина намерава да попуни трупе са најмање 40.000 војника и формира неколико нових јуришних јединица.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.