Izvor: RTS, 11.Feb.2024, 08:31

Напад на Кијев и југ Украјине, током ноћи украјинске снаге обориле 40 од 45 руских дронова

Рат у Украјини – 718. дан. Украјинска војска саопштава да су руске снаге беспилотним летелицама напале Кијев, као и југ земље. Ваздухопловне снаге Украјине, истовремено, наводе да је током ноћи оборено 40 од 45 руских дронова.
Новоименовани командант >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << украјинске војске Олександр Сирски, који је преузео команду над 800.000 војника, рекао је да украјинска војска треба да се фокусира на дронове и електронско ратовање.
Његов тим је, иначе, попуњен – украјински председник Володимир Зеленски именовао је још пет високих војних званичника на највише војне функције.
С друге стране, руски министар одбране Сергеј Шојгу обишао је фабрику беспилотних летелица, и поновио да је важно да се производња војних дронова и противавионских вођених пројектила повећа за потребе фронта у Украјини.
Суботу су обележили напад на Харков у којем је страдала петочлана породица, а гађани су и Одеса, Херсон и Запорожје.
Москва тврди да је ПВО оборила неколико украјинских дронова изнад Брјанске области, као и да је спречен напад на руске бродове у Црном мору.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.