Izvor: RTS, 03.Dec.2023, 19:16

Временска прогноза 4. децембар 2023.

Целе наредне седмице температура у складу са календаром. Сутра најхладније јутро у седмици пред нама. Висок ваздушни притисак обезбедиће ведро небо. Крајем дана очекује се наоблачење али ће се задржати суво време. Стигао је овај хладан ваздух и остаће и наредних >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << дана изнад Балкана. Сутра ујутру мраз температура од -7 до нуле, највиша дневна од 1 до 7 степени. У Београду претежно сунчано али хладно, ујутру око -3 степена, на рубу града и -5, највиша дневна 4.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)
04.12.2023. Понедељак: Јутро хладно са слабим и умереним мразем, у већини крајева ведро, а по котлинама и речним долинама местимично магла или ниска облачност. Већи део дана претежно сунчано. Касније после подне и увече са запада постепено умерено наоблачење, али ће се задржати суво време. Ветар слаб и умерен, југоисточни, увече и током ноћи у кошавском подручју у појачању. Најнижа температура од -7 до 0, а највиша од 1 до 7 степени. Упозорење: Tmin < -5 степени, вероватноћа 85%.
05.12.2023. Уторак: Ујутро слаб, понегде и умерен мраз. Током дана умерено облачно и суво. Ветар слаб и умерен, јужни и југоисточни, у кошавском подручју повремено и јак. Најнижа температура од -6 до 0, а највиша од 2 до 8 степени. Упозорење: Tmin < -5 степени, вероватноћа 70%.
06.12.2023. Среда: Облачно, местимично са слабом кишом, на планинама са слабим снегом. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју повремено и јак југоисточни, после подне и увече у скретању на западни и северозападни. Најнижа температура од -1 до 4, а највиша од 3 до 8 степени.
07.12.2023. Четвртак: Облачно, местимично са слабом кишом, у брдско- планинским пределима са слабим снегом. Ветар слаб до умерен, западни и северозападни. Најнижа температура од 0 до 4, а највиша од 3 до 6 степени.
Прогноза временa за наредних пет дана (од 08.12.2023. до 12.12.2023.)
Умерено до потпуно облачно, у суботу у јужним пределима, а у недељу и у централним крајевима местимично са слабом кишом, на планинама са слабим снегом.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.