Серија земљотреса у овом делу Србије магнитуде 4.2 Рихтера

Izvor: 011vodič.com, 26.Jun.2020, 01:21

Серија земљотреса у овом делу Србије магнитуде 4.2 Рихтера

(Фото: Depositphotos / Destinacigdem)



У 19 часова и 30 минута по локалном времену регистрован је земљотрес магнитуде 4.2 јединица Рихтерове скале у региону Кладова. Интезитет у епицентру, који се према подацима Републичког сеизмолошког завода налази у Оршави у Румунији, >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << процењен је на шести степен Меркалијеве скале.
Иако земљотреси оваквог интензитета могу да изазову мала оштећења на објектима у епицентралној области потреси су се осетили широм општине Кладово, али у суседној општини Неготин. Забележили су га и сеизмолошки апарати у Кладову, Бору и Кучеву.
Током поподнева у рејону Кладова око 14.20 сати и у 17.30 часова забележени су и земљотреси магнитуде 3,2 и 3,8 јединица Рихтерове скале са епицентром на 25 километара од суседног румунског града Дробета Турн Северин.
Сеизмографи су регистровали и потрес у 17.36 на подручју Мајданпека од 2,9 Рихтера.
Новости



The post Серија земљотреса у овом делу Србије магнитуде 4.2 Рихтера appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.