Izvor: RTS, 17.Jan.2024, 23:45

Тровање у фабрици "Магна", лекарску помоћ затражило 35 радника

У алексиначкој фабрици "Магна" вечерас се 35 радника отровало испарењима лепка. Нико није животно угрожен. Из МУП-а је потврђено да су сви радници евакуисани из фабрике.
У фабрици “Магна“ у Алексинцу вечерас око 20 часова дошло је до тровања радника, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << а према првим информацијама 35 радника се јавило у Дом здравља са симптомима тровања и мучнином, саопштила је Полицијска управа Ниш.
Како се наводи у саопштењу, сви радници из фабрике су евакуисани, а екипе Сектора за ванредне ситуације из Алексинца и Ниша обавиле су претрагу фабрике.
Такође су усмеравали лица да безбедно напусте објекат и наставиће заједно са припадницима Полицијске управе у Нишу да дежурају у кругу фабрике, додаје се у саопштењу.
Председник Општине Алексинац Далибор Радичевић раније је потврдио за РТС да је дошло до тровања испарењима лепка у "Магни". Како је рекао, они су збринути у алексиначкој болници и према првим информацијама троје ће бити превезено у Нишки клинички центар.
Нико није животно угрожен, рекао је председник општине.
Из Ургентног центра у Нишу рекли су за РТС да су примљене две пацијенткиње (рођене 1978. и 2004. године) које су у свесном стању, док је трећи пацијент на путу ка Нишу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.