Izvor: RTS, 25.Dec.2023, 21:02

Патријарх Порфирије доделио 35 стипендија студентима и ђацима из породица које имају четворо и више деце

Патријарх српски Порфирије доделио је 35 стипендија студентима и ђацима који се истичу постигнутим резултатима у школовању, а потичу из породица са четворо и више деце. Годишње стипендије, у износу од 180.000 динара, из наменског су фонда при Задужбини Симе Андрејевића >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Игуманова.
У Патријаршијски двор дошли су са породицама. Лука и Симона стипендију добијају други пут.
"Имам три брата и две сестре. Ја сам други по старини. Доста значи, скинем терет са мајке и оца, да имам да кажем за неке своје хирове и изласке", каже Лука Трнинић, студент машинства Универзитета у Новом Саду.
"Стипендиста сам била и прошле године. Ово нама стварно много значи и велика је помоћ", додаје Симона Јакшић, студенткиња психологије.
Василије Хаџи Пурић, ученик Математичке гимназије у Београду, остварио је успехе на такмичењима из математике, физике и иноформатике. "Стипендију планирам да уплатим неки курс да усавршим учење", наводи Василије.
Стипендисти су у обавези да и даље буду одлични ђаци и студенти.
"У оквиру фондације 'Сима Игуманов' из које стипендирамо и 100 деце са Косова основали смо и посебну линију, посебан сегмент за који надамо се да ће имати све више и више средстава и у које ће се укључити и други људи из којег осећамо потребу и дужност да треба да помогнемо и породицама које имају више деце, тј. оној деци која хоће да уче и која се труде да дају најбоље од себе", поручио је патријарх српски Порфирије.
Прошле године је из овог фонда уручено 13, а ове 35 стипендија. Зато се добротвори надају да ће следеће године моћи да награде још више младих.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.