Izvor: RTS, 07.Jan.2024, 09:28

Злочин без казне - 31 година од страдања Срба у Кравици

На Божић 7. јануара 1993. године, у село Кравица, где су мештани славили Божић, упало је више од 3.000 припадника муслиманских снага из Сребренице. Убијено је 49 мушкараца, жена и стараца. Најстарија жртва Мара Божић имала је 84 године. За злочине у Кравици нико није одговарао. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Јутро на Божић 1993. године у селу Кравица, иако ратно, освануло је свечарски. Мештани су славили Божић и спремали се за одлазак у цркву. Оно што је уследило, преживели кажу, не може се ни замислити.

На село се сручило више од 3.000 припадника муслиманских снага из Сребренице. Српских војника, причају, није било више од 300.
Убијено је 49 мушкараца, жена и стараца. Најстарија жртва Мара Божић имала је 84 године.
Спаљено је 690 кућа и помоћних објекта, срушена црква, прекопана гробља. Два месеца село је било под опсадом муслиманских снага.
Два месеца село је било под опсадом муслиманских снага.
За злочине у Кравици нико није одговарао.
Пре два дана, у овом селу, служен је парастос за жртве из Кравице и суседних заселака.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.