Србија купила кинеску верзију руских ПВО ракетних система С-300

Izvor: 011vodič.com, 04.Avg.2020, 07:59

Србија купила кинеску верзију руских ПВО ракетних система С-300

* Србија треба да добије три батерије, а једна батерија може да истовремено дејствује са 12 ракета против шест циљева
_________________________________________________________________________
ВОЈСКА Србије добиће ракетни систем противваздушне одбране ФК-3 кинеске производње, наводи данас специјализовани >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << портал Балканска безбедносна мрежа и додаје да је набавка већ уговорена и плаћена.
Како се наводи у тексту, на ту набавку указује пажљиво читање годишњег извештаја о пословању јавног предузећа Југоимпорт-СДПР за прошлу годину у којем је, у једном пасусу, наведено да су закључени увозни уговори у укупној вредности од 620,3 милиона америчких долара, а да су највећи међу њима набавка „ПВО система ФК-3“.
Остали уговори по вредности су модернизација ловаца МиГ-29, модификација радара и нове ракете ваздух-ваздух и земља-ваздух, затим набавка француских лаких преносних система ПВО Мистрал 3 и ракета и кинеских беспилотних летелица ЦХ-92А, које су већ стигле и представљене јавно 4. јула на аеродрому Батајница.
Многи ФК-3 називају кинеском верзијом руских ПВО система С-300.
Кинези су на изложбама наоружања до сада наводили само штуре информације по којима се ради о систему са зоном уништења до 100 км по даљини и до 27 км по висини.
У домаћим изворима стално се помињу три система и можемо претпоставити, обзиром да се ради о информацији из државног врха да је тачна, и да су то три батерије.
Код система ФК-3 једну батерију чине возило са радаром и три лансирна возила од којих свако има четири ракете са радиокомандним и радарским полуактивним вођењем. Једна батерија може истовремено да дејствује са 12 ракета по 6 циљева.
Факти


The post Србија купила кинеску верзију руских ПВО ракетних система С-300 appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.