Izvor: RTS, 08.Dec.2023, 19:30

Продужен притвор за још 30 дана оцу дечака који је починио масовно убиство у школи

Виши суд у Београду продужио је притвор до 30 дана Владимиру К., оцу дечака који је 3. маја у Основној школи "Владислав Рибникар" убио девет вршњака и чувара те школе.
Притвор је Владимиру К. продужен да не би поновио кривично дело, као и с обзиром на >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << то да је основано сумњив да је извршио кривично дело за које је прописана казна затвора преко десет година, а начин извршења и тежина последица кривичног дела довели су до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка, наводи се у саопштењу тог суда.

Мајци дечака Миљани К. је пре два месеца одређена мера забране прилажења, састајања или комуницирања са одређеним лицем, односно којом јој је забрањено да прилази, састаје се или комуницира са сином К. К., сведоком у овом поступку.
Владимиру К. је оптужницом, која је 10. октобра предата Вишем суду на потврђивање, на терет стављено тешко кривично дело против опште сигурности, док је Миљани К. на терет стављено извршење кривичног дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.