3 vežbe za savršene trbušnjake

Izvor: 011vodič.com, 11.Jan.2020, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

3 vežbe za savršene trbušnjake

Iako svi potajno sanjamo da imamo savršeno izvajan stomak i čuvene pločice, skoro da nikada nemamo vremena za odlazak u teretanu.
Foto: Shutterstock
Mi vam donosimo tri vežbe za savršene trbušnjake koje možete da radite i kod kuće.
Vožnja bicikla Foto: Shutterstock
Ovo je jedna od najefektivnijih vežbi za trbušnjake i bokove. Sve što trebate da uradite jeste da legnete leđima na pod, dlanove savijete iza glave, a noge podignete u vazduh. Približite kolena i polako >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << se krećite u pokretu vožnje bicikla. Lagano dišite. Uradite 15 ponavljanja u tri serije.
Klasični trbušnjaci Foto: Pixabay
Iako nije najkompletnija vežba za trbušne mišiće, ipak je efikasna jer pogađa dva para pločica. Klasični trbušnjaci mogu da budu deo treninga stomaka, ali nikako i centralni. Uradite 15 ponavljanja u tri serije.
Izdržaj Foto: Shutterstock
Iako ne izgleda preterano zahtevno, ova vežba će vas preznojiti. Ona tera na rad ne samo stomačne, već i mišiće celog tela. Pet minuta posvetite ovoj vežbi i bićete i više nego zadovoljni postignutim rezultatima. Lezite na pod, stomakom na dole. Savijte laktove na 90 stepeni i postavite se u ležeći položaj na laktove. Oslanjajte se samo na podlaktice i vrhove prstiju na nogama. Držite telo što ravnije, napregnite stomačne mišiće i ne opuštajte se. Ostanite u ovom položaju koliko god možete. Početnicima se savetuje da to bude 60-tak sekundi.


Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.