Izvor: RTS, 29.Jan.2024, 06:46

Русија тврди да је преузела контролу над селом у области Харкова; Кијев демaнтује: То не одговара стварности

Рат у Украјини – 705. дан. Русија тврди да су њене снаге преузеле контролу над селом у области Харкова. Са друге стране, Украјина демантује руске наводе, оцењујући да оне "не одговарају стварности. Мађарски шеф дипломатије Петер Сијарто је у посети Украјини, док генерални >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << секретар НАТО-а Јенс Столтенберг позива Вашингтон да настави да шаље помоћ Кијеву.
Москва и Кијев појачали су ваздушне нападе и контранападе на фронту у Украјини и руским пограничним местима.
Руске снаге погодиле су складишта муниције и горива за војну опрему украјинских снага безбедности у Дњепропетровској и Запорошкој области, саопштило је Министарство одбране Русије.
Такође, како наводи то Министарство, током претходног дана уништено је 28 украјинских беспилотних летелица (УАВ), а оборена су и три вишецевна ракетна система ХИМАРС и "ураган".
Украјинске снаге уништиле су четири од осам лансираних руских дронова.
Француска ће моћи да обезбеди украјинској војсци 3.000 граната од 155 милиметара сваког месеца, саопштио је заменик заменик министра одбране генерал-потпуковник Иван Хавриљук, који је предводио украјинску делегацију на првом састанку Артиљеријске коалиције у Паризу.
С друге стране, Украјину потреса корупционашка афера везана за куповину граната. 
Како преноси Гардијан, ухапшено је пет особа, међу којима и двојица високих званичника Министарства одбране, које се терете за крађу скоро 40 милиона долара, намењених за куповину граната за украјинску војску.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.